Citeste articole din "Totul despre gradina"

  • Rosiile “Inima de Albenga”

    Rosiile “Inima de Albenga”

    Sunt rosii bune pentru salate, gustari, retete diverse, fiind foarte populare in Italia (de altfel numele vine de la orasul Albenga din regiunea Liguria) si nu numai. Pot fi cultivate pe suprafete extinse sau in gradini cu spatiu redus si in sere

  • Cartofii King Edward

    Cartofii King Edward

    Soi de cartofi albi medii spre mari, fainosi, recomandati pentru copt, piure dar si pentru cartofi prajiti, King Edward este una dintre cele mai intalnite varietati in Marea Britanie, unde s-a impus de peste un secol ca o alegere excelenta pentru suprafete medii si mari.

  • Ceapa Vidalia, dulceata si savoare pentru retete mereu proaspete

    Ceapa Vidalia, dulceata si savoare pentru retete mereu proaspete

    O ceapa alba medie spre mare, rotunda, usor turtita, aparent acest sortiment foarte popular in statul american Georgia (de altfel ceapa Vidalia a devenit si leguma oficiala din Georgia inca din 1990) nu este cu nimic deosebit. Insa cei care au avut sansa sa il guste au descoperit cu uimire o ceapa… dulce.

  • Irisul Gold Bound

    Irisul Gold Bound

    Iris de o eleganta frumusete, cu petale mari de un alb pur, Gold Bound poate fi plantat in gradina sau poate fi cultivat in ghivece si jardiniere, atragand imediat atentia datorita culorii si prospetimii sale.

  • Merele McIntosh

    Merele McIntosh

    McIntosh este un mar cu pulpa tare, rotund, coaja subtire de un verde deschis cu portiuni rosii, aromat, putin acrisor, excelent ca fruct de desert, dar este folosit si pentru diverse retete, suc sau chiar cidru parfumat.

  • Marul Ambrosia

    Marul Ambrosia

    Sunt mere medii spre mari, avand in medie 230-250 de grame, aromate, cu coaja subtire de un galben cu mari pete rosii atunci cand fructul este bine copt, pulpa este alba, zemoasa, ferma, gustul dulce, cu foarte usoare note acrisoare

  • Pomme du Limousin: savoare si gust in stil francez

    Pomme du Limousin: savoare si gust in stil francez

    Soi de mere mari, cu gust proaspat si savuros, originar din regiunea franceza Limousin (unde este cultivat in continuare extensiv, devenind un veritabil simbol local), Pomme du Limousin este o alegere excelenta ca mar de desert, dar este bun si pentru suc sau diverse retete de desert.

  • Merele Dabinett

    Merele Dabinett

    Cu pulpa tare si coaja de un verde-galbui cu pete de un rosu aprins, merele Dabinett sunt originare din Somerset (Marea Britanie) unde sunt cultivate de mai bine de un secol si folosite pentru un cidru realizat dupa metode traditionale, foarte apreciat de cunoscatori.

  • Prunele Angeleno, productie buna, fructe mari si dulci

    Prunele Angeleno, productie buna, fructe mari si dulci

    Varietate de prun longeviv si rezistent, Angeleno va face in fiecare an prune mari, parfumate, cu coaja de un violet-rosiatic foarte atragator, fiind fructe excelente pentru gustare, suc, compot sau diverse retete de desert.