Trandafir Papageno

Trandafir teahibrid de o rara frumusete si un impact vizual deosebit, Papageno este o varietate ale carei flori mari au un colorit rosu cu violet deschis, totul cu un model de dungi si picaturi mici de un roz intens. Efectul cromatic este remarcabil, motivul principal pentru care acest trandafir se bucura de o tot mai mare popularitate printre cunoscatori. Este si o varietate de trandafir relativ rezistenta al daunatori si boli, dar si la perioadele de seceta sau ger (suporta temperaturi de pana la -20 de grade Celsius), usor de plantat si intretinut daca aveti deja putina experienta in gradina. 
 
Tufele de trandafir Papageno se planteaza la 50 pana la 70 de cm distanta intre ele, pot ajunge la 120 de cm inaltime si au nevoie de soare, dar si sa fie udate frecvent. Sunt plante rezistente daca au si un sol afanat si daca le protejati pe cat posibil impotriva vantului puternic si rece. Se recomanda fertilizarea tufelor de trandafir teahibrid Papageno, in special in perioadele calde si secetoase. In cazul unor tufe sanatoase, mature, florile vor fi numeroase, rezistente si in culori surprinzator de intense. 
 
Se potrivesc atat gradinilor mici cat si celor mari, si datorita coloritului iesit din comun este recomandat sa alegeti un loc in care trandafirul Papageno sa iasa in evidenta din prima clipa. Parfumul acestei varietati este discret, usor, delicat mai ales in comparatie cu impactul vizual. 

Foto: jigidi.com

 

Articole asemănătoare

 • Trandafirii Kimono

  Exemplu de trandafir floribunda cu flori de o rara frumusete, un roz intens, matasos, puternic, parfum dulce si dominator, acest Kimono o alegere inspirata pentru orice parc sau gradina.

 • Red Mikado, incantatorul trandafir pitic

  Soi cu dimensiuni reduse de trandafir, perfect pentru un pervaz, un balcon, un spatiu restrans unde va avea totusi mult soare si va fi ferit de curentii reci de aer, acest Red Mikado surprinde atunci cand incepe sa infloreasca datorita bobocilor sai mari, rotunzi, de un rosu intens, catifelat, cu parfum puternic si dulce.

 • Etoile de Hollande, un trandafir catarator clasic

  Cu buna rezistenta la frig, boli si daunatori, versiunea cataratoare a acestui trandafir depaseste usor trei metri inaltime - ajungand usor sa depaseasca cinci metri daca are un suport pe masura - si va transforma radical orice spatiu, gradina, parc.

 • Trandafir catarator Amadeus

  O varietate foarte populara de trandafir catarator, cu flori mari de un rosu puternic, rezistent la boli si daunatori, Amadeus este una dintre cele mai bune optiuni daca vreti un tip de trandafir agatator care se planteaza relativ usor, este longeviv si mai mult decat orice este foarte aspectuos.

 • Trandafir Cygne Noir

  Un trandafir teahibrid rezistent la temperaturile scazute, daunatori si boli, pe care il intalniti adesea in buchetele cumparate de la florarii, acest Cygne Noir este perfect pentru aranjamentele florale, dar si pentru gradini.