Trandafir teahibrid Osiria

Un soi de trandafir ce surprinde placut de prima oara prin frumusetea aparte a florilor sale, mari si cu petale in doua culori diferite, intense, puternice. In exterior trandafirul Osiria va avea nuante de rosu catifelat, cald, in timp ce in interior este de un alb curat, delicat, contrastul dintre cele doua culori dandu-i o eleganta si un rafinament care transforma orice loc din gradina intr-un adevarat spectacol vizual. Este un soi rezistent la boli si la daunatori, ce nu necesita atentie deosebita odata ce tufa a ajuns la maturitate, castigand enorm prin frumusete. Osiria capteaza usor atentia prin diferentele de nuanta de la o tufa la alta, cu variatiuni de intensitate ce fac dintr-o cultura de trandafiri de acest fel o provocare cromatica pentru orice gradinar. 
 
Trandafirul Osiria se poate planta la fel de bine in gradina sau intr-o curte, se adapteaza usor pe balconul insorit sau pe o terasa, si capata tot mai multa popularitate de la un an la altul. Se planteaza la circa 20 de cm adancime si poate inflori din iunie pana in octombrie. Parfumul trandafirului teahibrid Osiria este discret si placut. 
 
Depaseste in medie cu putin un metru inaltime si are nevoie de un spatiu de 80-100 de cm, ceea ce trebuie sa luati in calcul daca vreti sa plantati mai multi trandafiri Osiria unul langa altul. Florile sunt mari, carnoase, bicolore, in vreme ce frunzele sunt verzi, de nuanta inchisa si cu un luciu puternic. 

Foto: ebay.com

 


Articole asemănătoare

 • Trandafirii Neil Diamond

  Cu parfumul sau puternic, dominat de notele dulci, clasice, acest trandafir teahibrid este prea rar intalnit in gradini, dar pasionatii il apreciaza mai ales pentru petalele sale bicolore, pe care veti intalni diverse nuante de rosu (de la roz inchis pana aproape de bordo) si alb curat, pur, intr-un joc cromatic pe care nu il vezi foarte des.

 • Trandafirul Cardinal

  Varietate de trandafir teahibrid cu parfum dulceag, placut, flori mari de un rosu delicat, cu note de portocaliu, impresionant prin delicatete si frumusetea coloritului, acest Cardinal este o buna alegere pentru gradini si parcuri.

 • Trandafirii Maidy

  Incantator soi de trandafir teahibrid cu boboci mari, de un rosu deschis, luminos, perfecti atat pentru a fi plantati solitar cat si alaturi de alti trandafiri in culori complementare, Maidy sunt foarte apreciati de cunoscatori si de cumparatori, transformand radical orice buchet sau aranjament floral.

 • Trandafirii Smooth Velvet

  Varietate de trandafir teahibrid cu flori mari, duble, de un rosu intens cu note violet, parfum puternic, dulce, este o alegere perfecta pentru orice gradina sau spatiu verde, pentru aranjamente florale exclusiviste si buchete elegante, dar in acelasi timp este un soi relativ usor de plantat si intretinut an de an.

 • Atlas, trandafirul teahibrid cu un colorit delicat

  Cu petale fine de un roz delicat si margini visinii, Atlas este un trandafir teahibrid cu aspect decorativ deosebit, perfect atat pentru gradini si parcuri cat si pentru buchete sau aranjamente florale dedicate unor ocazii speciale.