Trandafir teahibrid Osiria

Un soi de trandafir ce surprinde placut de prima oara prin frumusetea aparte a florilor sale, mari si cu petale in doua culori diferite, intense, puternice. In exterior trandafirul Osiria va avea nuante de rosu catifelat, cald, in timp ce in interior este de un alb curat, delicat, contrastul dintre cele doua culori dandu-i o eleganta si un rafinament care transforma orice loc din gradina intr-un adevarat spectacol vizual. Este un soi rezistent la boli si la daunatori, ce nu necesita atentie deosebita odata ce tufa a ajuns la maturitate, castigand enorm prin frumusete. Osiria capteaza usor atentia prin diferentele de nuanta de la o tufa la alta, cu variatiuni de intensitate ce fac dintr-o cultura de trandafiri de acest fel o provocare cromatica pentru orice gradinar. 
 
Trandafirul Osiria se poate planta la fel de bine in gradina sau intr-o curte, se adapteaza usor pe balconul insorit sau pe o terasa, si capata tot mai multa popularitate de la un an la altul. Se planteaza la circa 20 de cm adancime si poate inflori din iunie pana in octombrie. Parfumul trandafirului teahibrid Osiria este discret si placut. 
 
Depaseste in medie cu putin un metru inaltime si are nevoie de un spatiu de 80-100 de cm, ceea ce trebuie sa luati in calcul daca vreti sa plantati mai multi trandafiri Osiria unul langa altul. Florile sunt mari, carnoase, bicolore, in vreme ce frunzele sunt verzi, de nuanta inchisa si cu un luciu puternic. 

Foto: ebay.com

 


Articole asemănătoare

 • Trandafirii Bel Ange

  Cu un colorit delicat si un aspect de o rara eleganta, acest soi de trandafir teahibrid originar din Belgia este des intalnit in buchetele pentru ocazii speciale, fiind considerat de specialisti una dintre cele mai frumoase varietati.

 • Trandafirii teahibrizi Eldorado

  Va plac trandafirii portocalii? Un portocaliu cu nuante rosiatice, inflorescentele fiind mari si cu parfum usor, discret, cu note dulci, trandafirul Eldorado va aduce gradinii un plus de culoare si prospetime, si cum varietatile cu acest colorit sunt mai rare va fi o placuta surpriza si pentru vizitatori.

 • Trandafirii din soiul Burgund

  O varietate pe care o intalniti adesea in gradinile pasionatilor, Burgund este un soi de trandafir teahibrid relativ usor de cultivat si intretinut, foarte popular in tara noastra (il veti gasi foarte des in florarii) si il puteti cumpara la preturi accesibile

 • Trandafirii Black Baccara

  Un soi de trandafir cu flori ce par facute din catifea de un visiniu inchis, cu tuse intunecate, parfum dulce si nu foarte puternic si un aspect foarte decorativ, acest Black Baccara este un teahibrid poate prea putin cunoscut, din pacate.

 • Trandafirul Ingrid Bergman

  Daca va plac trandafirii "clasici" aceasta varietate ar putea fi una dintre cele mai bune alegeri, mai ales ca nuanta de rosu-inchis a florilor cu petale catifelate evoca o eleganta pe masura numelui acestui soi de trandafir teahibrid.