Trandafir teahibrid Osiria

Un soi de trandafir ce surprinde placut de prima oara prin frumusetea aparte a florilor sale, mari si cu petale in doua culori diferite, intense, puternice. In exterior trandafirul Osiria va avea nuante de rosu catifelat, cald, in timp ce in interior este de un alb curat, delicat, contrastul dintre cele doua culori dandu-i o eleganta si un rafinament care transforma orice loc din gradina intr-un adevarat spectacol vizual. Este un soi rezistent la boli si la daunatori, ce nu necesita atentie deosebita odata ce tufa a ajuns la maturitate, castigand enorm prin frumusete. Osiria capteaza usor atentia prin diferentele de nuanta de la o tufa la alta, cu variatiuni de intensitate ce fac dintr-o cultura de trandafiri de acest fel o provocare cromatica pentru orice gradinar. 
 
Trandafirul Osiria se poate planta la fel de bine in gradina sau intr-o curte, se adapteaza usor pe balconul insorit sau pe o terasa, si capata tot mai multa popularitate de la un an la altul. Se planteaza la circa 20 de cm adancime si poate inflori din iunie pana in octombrie. Parfumul trandafirului teahibrid Osiria este discret si placut. 
 
Depaseste in medie cu putin un metru inaltime si are nevoie de un spatiu de 80-100 de cm, ceea ce trebuie sa luati in calcul daca vreti sa plantati mai multi trandafiri Osiria unul langa altul. Florile sunt mari, carnoase, bicolore, in vreme ce frunzele sunt verzi, de nuanta inchisa si cu un luciu puternic. 

Foto: ebay.com

 


Articole asemănătoare

 • Trandafir Cygne Noir

  Un trandafir teahibrid rezistent la temperaturile scazute, daunatori si boli, pe care il intalniti adesea in buchetele cumparate de la florarii, acest Cygne Noir este perfect pentru aranjamentele florale, dar si pentru gradini.

 • Trandafir Papageno

  Trandafir teahibrid de o rara frumusete si un impact vizual deosebit, Papageno este o varietate ale carei flori mari au un colorit rosu cu violet deschis, totul cu un model de dungi si picaturi mici de un roz intens.

 • Trandafir teahibrid Frederic Chopin

  Un soi de o rara frumusete, cu flori mari in nuante delicate, aceasta varietate de trandafir teahibrid a aparut in Polonia, la inceputul anilor 80, fiind creatia lui Stanislaw Zyla care a reusit sa combine cu succes trandafirul "Crepe de Chine" cu "Peer Gynt".

 • Din secretele trandafirului chinezesc

  Multi il cunosc sub numele incorect de trandafir japonez, insa Hibiscus rosa-sinensis, aceasta planta decorativa originara din Asia de Est, este de fapt o varietate chinezeasca.

 • Valente terapeutice ale ceaiului de hibiscus

  Hibiscusul (Rosa sinensis) este o planta tropicala si subtropicala originara din estul Asiei, denumita popular “trandafir” chinezesc, datorita florilor sale mari si rosii. Hibiscus rosa sinensis - singura varietate care se cultiva ca planta de apartament - este membru al familiei Malvaceae.