Uleiul de peste, un supliment alimentar miraculos

Foto: healthtipswebsite.com

Beneficiile consumului de peste au fost subliniate in repetate randuri prin intermediul mijloacelor mass media, nu acelasi lucru s-a intamplat insa cu produsele derivate capabile de lucruri lafel de bune,  cum este de pilda uleiul de peste.

 

Departe de a fi un supliment alimentar popular in Romania, uleiul de peste constituie una dintre cele mai eficace alimente in redarea sanatatii celor cu alimentatie defectuoasa.

 

Speranta de viata a iralndezilor iregistreaza una dintre cele mai ridicate valori si pentru ca sunt printre marii consumatori de ulei extras din peste.

 

Studiile efectuate in aceasta directie au explicat cu exactitate cauzele "miracolelor" facute de acest produs, acestea datorandu-se in cele mai multe cazuri acizilor Omega 3.

 

Acestia au capacitatea de a reduce colesterolul "rau" LDL in favoarea celui  "bun"  HDL si de a scadea nivelul trigliceridelor care sporesc riscul bolilor cardiovasculare. De asemenea, acizii Omega 3 regleaza presiunea arteriala si bataile inimii fluidizand sangele.

 

In afara de bolile cardiovasculare pe care le previn, acizii grasi Omega 3 au si efecte antiinflamatorii exprimate prin protectia impotriva unor afectiuni ale pielii, ca psoriazisul sau acneea. De fapt are loc intarirea intregului sistem imunitar atat impotriva bolilor comune precum gripa sau raceala, cat si impotriva bolilor mai grave.

 

Desi cercetarile de pana acum nu au adus informatii convingatoare in acest sens, se crede ca acizii grasi Omega 3 din uleiul de peste au chiar capacitatea de a combate cancerul.  

 

Putini stiu despre creierul uman ca este alcatuit in proportie de 60 % din grasimi, din care circa jumatate sunt acizi grasi Omega 3. Nu incape indoila ca pentru a functiona corespunzator creierul nostru trebuie sa fie alimentat periodic cu produse bogate in acest tip de acizi grasi.

 

Omega 3 optimizeaza creierul nu doar la nivel chimic ci sustine si efortul intelectual, sporeste puterea de concentrare si capacitatea de memorare, avand in acelasi timp efect ameliorativ contra depresiei, anxietatii si stresului.

Articole asemănătoare

  • Cinci beneficii aduse de uleiul de catina

    Un supliment alimentar plin de vitamine si nutrienti, uleiul de catina are o cantitate mare de vitamina C (de peste 10 ori mai mult decat intr-o portocala), vitamina E, vitamina A, antioxidanti, acizi grasi Omega 3, 6 si 9, carotenoide, minerale, grasimi sanatoase, si lista substantelor nutritive poate continua.

  • Uleiul de peste. Prieten sau dusman?

    Uleiul de peste este cunoscut la scara mondiala drept un ingredient “minune”. Deseori nutritionistii il recomanda tinand seama de beneficii si mai putin de riscuri, in ciuda studiilor care au tras si semnale de alarma.

  • De ce nu este recomandat sa prajim uleiul de masline?

    Beneficiile uleiului de masline au fost remarcate din vremea lui Hipocrate, cand fructele simbolizau pacea si gloria. Astazi, nutritionistii s-au incredintat prin studii ca uleiul de masline extra virgin poseda multiple proprietati benefice organismului.

  • Rulouri de peste invelite in seminte de susan

    Un preparat rapid si gustos cu care sa ii incantati pe cei dragi la masa este reteta de rulouri de peste invelite in seminte de susan.

  • Cartofi natur cu rasol de peste

    Cu un timp de preparare rapid, reteta de cartofi natur cu rasol de peste este o mancare cu un gust placut. In timp ce cartofii ne ofera senzatia prelungita de satietate, pestele completeaza cu o valoare nutritiva mare.