Zacusca cu masline

zacusca cu maslineIngrediente:
1,5 kg ceapa
400 ml ulei
2 kg ardei gras
2 kg gogosari
2 l suc de rosii
250 gr masline
piper
sare

Preparare:
Taiati julien 1,5 kg ceapa, caliti-o in 400ml ulei. Cand aceasta devine usor sticloasa, adaugati 2 kg ardei gras si 2 kg gogosari, pe care in prealabil i-ati copt, i-ati curatat si i-ati rupt fasii mici. Lasati totul sa clocoteasca bien, adaugand si 2l de suc de rosii mai legat. Potriviti dupa gust de piper si sare si adaugati 250g masline si lasati zacusca sa fiarba incet in cuptor. Cand uleiul se ridica deasupra si legumele sunt bine fierte(incat se topesc) opriti focul. Puneti zacusca in borcane mici, fierbinti pe care le lasati in cuptorul cald 30 min. Legati cu celofan si puneti zacusca la loc racoros.

Articole asemănătoare

  • Mancare gustoasa de telina cu masline

    O mancare usoara cu legume facuta pentru cei dragi poate fi reteta gustoasa de telina cu masline. Maslinele sunt considerate antioxidantul minune, continand o cantitate considerabila de vitamina E.

  • Paine de casa cu masline verzi si capere

    O paine de casa cu arome mediteraneene puteti obtine daca preparati reteta de paine de casa cu masline verzi si capere.

  • Tocanita de fasole boabe cu masline

    O mancare simpla si gustoasa va face deliciul musafirilor dumneavoastra chiar si intr-o zi obisnuita. Va prezentam astfel o reteta care merita incercata si anume: tocanita de fasole boabe cu masline.

  • Zacusca cu vinete si ciuperci

    Odata cu aparitia toamnei, culegem roadele acestui anotimp minunat, pregatind totodata si conserve delicioase. Asadar, pentru a va bucura din plin de aceste roade, va propunem sa preparati zacusca cu vinete si ciuperci.

  • Mancare de morcovi cu masline verzi si coriandru

    O mancare simpla si cu un gust deosebit obtineti preparand reteta de mancare de morcovi cu masline verzi si coriandru. Morcovul este bogat in beta-caroten si vitamina A, fiind un puternic antioxidant si protejand pielea de actiunea radicalilor liberi.