Citeste articole din "ONG mediu"

  • Teoria intunecarii globale

    Teoria intunecarii globale

    Intunecarea globala este un termen relativ necunoscut. Cu toate acestea, termenul reprezinta un fenomen care este creat de reducerea graduala a cantitatii de lumina care ajunge pe suprafata Pamantului, observata de-a lungul catorva decade, de cand au fost initiate masuratorile sistematice in anii '50.

  • Gura Teghii, Buzau

    Gura Teghii, Buzau

    Gura Teghii a fost o veche asezare granicereasca, situata la hotarele Tarii Romanesti cu Moldova si cu Transilvania. Mai exact se afla in partea de nord a Judetului Buzau, in zona Carpatilor de Curbura.

  • Parcul Dendrologic, Hemeiusi

    Parcul Dendrologic, Hemeiusi

    Comuna Hemeiusi face parte din Bazinul hidrografic al raului Bistrita, in prezent fiind sistematizat prin lacurile de acumulare din sistemul hidroenergetic de pe acest rau.

  • Parcul Dendrologic, Simeria

    Parcul Dendrologic, Simeria

    Conform Enciclopediei Britanice, Parcul Dendrologic de la Simeria, situat in judetul Hunedoara, Transilvania, este al treilea cel mai frumos parc din Europa. Acelasi loc il ocupa si dupa numarul de specii de arbori. La nivel mondial, Parcul Dendrologic de la Simeria ocupa locul unsprezece.

  • Parcul Trandafirilor, Bacau

    Parcul Trandafirilor, Bacau

    Parcul Trandafirilor este situat in zona centrala a orasului Bacau, iar vegetatia bogata si ambianta placuta contribuie la construirea unui cadru de vis pentru cei care adora plimbarile in aer liber.

  • Parcul Natural Comana

    Parcul Natural Comana

    Parcul Natural Comana este cea mai mare arie protejata din zona de sud a Romaniei si se intinde pe 25000 de hectare. Parcul Natural Comana este situat in Campia Romana, la jumatatea distantei dintre Bucuresti si Giurgiu.

  • Ploile acide si impactul lor asupra mediului

    Ploile acide si impactul lor asupra mediului

    Ploile acide contribuie la deteriorarea pomilor de la mare altitudine si a solului. Mai mult, ele intensifica deteriorarea materialelor de constructie si vopselelor, cladirilor declarate monument istoric, statuilor si sculpturilor care fac parte din patrimoniul cultural.

  • Efectele nocive ale ploii acide

    Efectele nocive ale ploii acide

    Termenul "ploi acide" se refera in principal la depunerile umede (ploaie, zapada, lapovita, ceata si nori de apa, roua) si la cele uscate (particule de gaze acidifiante, componente acide).


Warning: fopen(cache/cb072744d5a38fd1c1902541645b47fe) [function.fopen]: failed to open stream: No such file or directory in /var/www/html/lib/classes/loadcache.lib.php on line 139