Citeste articole din "Plante decorative prin flori"

 • Clivia

  Clivia

  Clivia este unul din cei mai populari crini de camera. Creste in forma de tufa scurta si deasa. Tulpina este scurta si mult ingrosata, iar din mijlocul frunzelor lungi, liniare, late, de culoare verde inchis, lucioase si asezate in evantai apar tulpini florale foarte viguroase, de 30-60 cm inaltime, care poarta in varf un buchet de flori (12-15) asemanatoare celor de crin rosu-oranj, monocolore sau cu centrul galben. Specia Clivia miniata are flori mai mari, mai deschise, colorate mai intens si orientate in sus. La Clivia nobilis florile sunt mai pale si orientate usor in jos, ca niste clopotei.

 • Columnea

  Columnea

  Genul reuneste aproximativ 150 de specii de plante erbacee perene, originare din America Centrala si Meridionala si care sunt adaptate atat cultivarii in aer liber, cat si in sera sau in apartament. Speciile cele mai cultivate de Columnea cresc, in general, sub forma unor plante agatatoare. Frunzele sunt ovale, de culoare verde stralucitor, adesea acoperite cu peri albi. Primavara, planta face numeroase flori solitare, de forma tubulara, de culoare rosie sau in tonuri care merg de la galben la rosu.

 • Crossandra

  Crossandra

  Este un arbust care poate atinge inaltimea de 30-60 cm in conditiile de camera. Inflorescentele au forma de spic, compus din 4 randuri de bractei verzi, acoperite cu peri lungi, albi, matasosi, din care ies florile tubulare, ce se deschid intr-o trompeta cu cinci petale colorate rosu oranj stralucitor.


Warning: fopen(cache/af6b2a242bacc082d4d34fbaea3ef4d2) [function.fopen]: failed to open stream: No such file or directory in /var/www/html/lib/classes/loadcache.lib.php on line 139