Citeste articole din "Plante decorative prin flori"

 • Flori in ghiveci. Muscate.

  Flori in ghiveci. Muscate.

  Muscata a fost apreciata in mod deosebit de-a lungul timpului. Si astazi, in vasta oferta de plante, muscata este preferata.

 • Torenia founieri sau flori gingase in ghiveci

  Torenia founieri sau flori gingase in ghiveci

  Planta erbacee, cu port de tufa compacta si crestere joasa, Torenia fournieri se cultiva ca planta de interior. Are frunzele de culoare verde intens, simple, ovale si cu margini crestate. Florile de diverse culori, cu aspect usor tubular, au la exteriorul petalelor nuante ceva mai inchise decat restul corolei, iar interior un ochi galben.

 • Abutilon

  Abutilon

  Se numeste artar de camera din pricina frunzelor, care seamana mult cu cele ale unui artar. Cu toate acestea, abutilon face parte din familia Malvaceae, fiind ruda buna cu Hibiscus - trandafirul chinezesc. Nu mai putin de 150 de specii se regasesc in genul Abutilon, multe din ele decorative, atat prin flori, cat si prin frunzele sustinute de lastari ce se arcuiesc gratios.Florile sunt mari, pendente, campanulate, de culoare alba, rosie, violeta, portocalie sau galbena, si se succed din primavara pana in toamna.

 • Acacia

  Acacia

  Planta se prezinta sub forma unui arbust, avand florile mici, cu numeroase stamine, ce alcatuiesc mase sferice, glomerulare, asezate in ciorchini densi si lungi.

 • Acalypha

  Acalypha

  Este o planta decorativa prin frunzisul interesant colorat si, uneori, prin flori. Acalifele sunt, in principal, de 2 tipuri: specii si cultivaruri cu frunzis frumos colorat, dar care au flori nesemnificative si cele cu flori decorative, dispuse in ciucuri lungi. Acalypha hispida are frunze verzi mari, ajunge la inaltimea de 2m, este o tufa bogat ramificata. Produce pe tot parcursul anului inflorescente lungi, asemanatoare unor ciucuri rosii (uneori verzi), care amintesc de coada stufoasa a vulpii. Acalypha godseffiana inalta de 60-80 cm, are frunze verzi cu alb, "tivite" pe margini cu alb-crem. Acalypha wilkesiana are 100-120 cm inaltime si frunze aramii cu pete de diverse nuante de rosu, portocaliu, verde, brun.

 • Aeschynanthus

  Aeschynanthus

  Este o planta curgatoare, foarte bogata in frunze si care infloreste tot timpul anului. Floarea este tubulara, rosie sau verde, cu gatul galben, striat, iese din teaca bruna-purpurie si pufoasa a caliciului.

 • Allamanda

  Allamanda

  Planta lemnoasa, agatatoare, spectaculoasa prin florile sale trompetiforme, de culoare galben stralucitor.

 • Aphelandra

  Aphelandra

  Aphelandra este un arbust mereu verde, originar din America central-meridionala, care in natura poate ajunge la inaltimea de 2-3 m., in timp ce atunci cand este cultivat in ghiveci ajunge la dimensiuni cuprinse intre 50 si 60 de centimetri. Are tulpini carnoase, pe care cresc multe frunze ovale, colorate verde intens, lucioase si cu nervuri deschise la culoare, albe sau galbene, care au inspirat si denumirea populara a arbustului, planta-zebra. Florile sale sunt grupate sub forma de spic, in varful tulpinii. Acestea au in general culoarea galbena, insa exista si varietati ale caror flori sunt portocalii, rosii sau roz. Aphelandra este o planta eleganta, deosebita prin aspectul sau. Arbustul isi poate pastra frumusetea si eleganta mult timp daca este intretinut in mod corespunzator si daca i se asigura mediul propice dezvoltarii.

 • Beloperone

  Beloperone

  Arbust cu frunze mici, ovale, cu varful ascutit si flori albe acoperite de bractee roz brun, originar din Mexic. Infloreste de primavara si pana toamna.


Warning: fopen(cache/220ee854dcb3c405af24aad274e95adc) [function.fopen]: failed to open stream: No such file or directory in /var/www/html/lib/classes/loadcache.lib.php on line 139