Numeroase studii au indicat ca ceaiul de hibiscus poate reduce presiunea arteriala precum o fac si tratamentele medicamentoase. Bautura de culoarea rubinului, picanta, este cunoscuta sub numele de Jamaica in Mexic si este un ingredient principal in ceaiul rosu Zinger.
Toamna este vremea cand ne putem bucura cel mai mult de abundenta fructelor. Dupa o vara intreaga in care au fost mangaiate de razele soarelui, a sosit vremea recoltarii.
Oamenii iubesc plantele din varii motive dar, in general, pe primul plan sunt mirosul, culoarea, forma si functia lor decorativa. Ultimele studii ne-au demonstrat, totusi, ca la baza prieteniei dintre om si natura exista relatii mult mai complexe decat s-a crezut.
Sub aspect nutritiv nu toate salatele sunt la fel de sanatoase. Multe dintre cele care se servesc prin restaurante sunt adevarate bombe calorice, carora le lipsesc tocmai elementele “cheie”.
Anasonul (Pimpinella anisum) este o planta aromatica, erbacee, anuala, din familia Apiaceae care prefera clima calda. Pe teritoriul tarii noastre este intalnita si sub urmatoarele denumiri: anis, anos, badean, chimion de gradina, hanos, molotru sau onis.
Este de departe cea mai puternica planta medicinala din Romania si cu toate acestea putini o recunosc in natura si ii acorda locul cuvenit intre remediile fitoterapeutice.
Natura a fost intotdeauna sinonima cu frumusetea si armonia. De aceea, cand o femeie se impodobeste cu o coronita de flori, sau poarta dupa ureche chiar si un singur fir, ea devine una dintre cele mai gingase fapturi.
Iarba de lamaie apartine familiei gramineelor - la fel ca si graul, secara sau orzul-, are aspect de ceapa verde si miroase puternic a lamaie. Cymbopogon citratus, pe numele sau stiintific, pare la inceput un amalgam de caracteristici imprumutate de pretutindeni din natura.
Despre proprietatile terapeutice ale sfeclei rosii se stie din vremuri indepartate. Grecii si romanii au vazut in aceasta radacina un aliment, insa mai mult decat orice, un prieten de nadejde in combaterea febrei si altor afectiuni.