Castraveti cu smantana

Ingrediente:
 
un kilogram de castraveti 
o lingura faina
100 ml smantana
100 g unt
200 ml lapte
o legatura marar
 
Mod de preparare: se aleg castraveti de gradina (nu de sera) si nu foarte mari, se curata de coaja, se spala si se taie in felii pe lung. Feliile de castravete se oparesc in apa clocotita cu sare si se pun la fiert pentru 10-15 minute, dar nu in apa, ci intr-un vas in care am pus unt, faina, laptele si sarea, lasand sa dea cateva clocote si amestecand din cand in cand. Dupa ce s-au inmuiat castravetii se scot si, dupa ce s-au racit putin, se servesc dupa ce s-a turnat deasupra smantana rece si s-a presarat mararul tocat marunt.

Foto: absfreepic.com

 

Articole asemănătoare

  • Salata simpla de castraveti cu iaurt

    Salata de castraveti cu iaurt nu este altceva decat salata traditionala greceasca, cunoscuta generic sub numele de tzatziki. Iaurtul, ingredient de baza in numeroase retete mediteraneene, de capra sau de oaie, contine calciu si alti nutrienti de care organismul are nevoie in perioada sezonului estival.

  • Deserturi de Paste. Pasca traditionala cu smantana

    Traditionala pasca speciala pentru desertul de Paste trebuie sa ii incante pe musafirii care va trec pragul in aceasta zi magica. Va propunem un alt fel de pasca, fara branza de vaci si anume una cremoasa - pasca traditionala cu smantana.

  • Paste cu verdeata si sos de branza cu smantana

    Simplu de preparat, reteta de paste cu verdeata si sos de branza cu smantana este numai buna pentru a o servi alaturi de cei dragi.

  • Retete speciale pentru Craciun. Bors din oase de porc cu smantana

    In asteptarea Craciunului cu mancaruri alese si veselie, mai puteti prepara urmatoarea reteta: bors din oase de porc cu smantana.

  • Ciorba de pui cu smantana si tarhon

    O ciorba apetisanta pe care sa o pregatiti musafirilor dumneavoastra poate fi urmatoarea alegere: ciorba de pui cu smantana si tarhon.