Chec cu nuci, ornat cu glazura de scortisoara si vin rosu

 Pentru o masa imbelsugata, va propunem sa preparati un desert pe masura: chec cu nuci, ornat cu glazura de scortisoara si vin rosu.


Ingredientele de care aveti nevoie sunt urmatoarele:

6 oua

300 g zahar

200 g unt

300 g faina

170 ml vin rosu sec

1 lingura de esenta de vanilie

1 lingurita de scortisoara

1/2 lingurita de praf de copt

1 praf de sare


Pentru umplutura:

ciocolata amaruie zdrobita

nuca taiata in bucati mari

fructe confiate - ananas, caise si stafide

Toate cele trei nu trebuie sa depaseasca 200 g toate la un loc.


Pentru glazura:

5 linguri de zahar pudra

1 lingurita rasa de scortisoara

30-40 ml vin rosu


Pentru tapetat forma:

putin unt sau margarina

1 lingura de faina

 

Modul de preparare este urmatorul:

Se porneste cuptorul si se lasa la o temperatura de 180 grade Celsius.

Galbenusurile se mixeaza intr-un castron impreuna cu 150 g zahar.

Se amesteca pana cand se obtine un amestec cremos.

Apoi se adauga si untul moale, taiat in bucati.

Se amesteca cu mixerul untul cu compozitia de galbenusuri.

Se adauga si faina amestecata cu 1/2 lingurita de praf de copt.

Se pune si nuca taiata bucati.

Se adauga si ciocolata zdrobita impreuna cu fructele confiate.

Se pune si vinul rosu.

Se adauga si scortisoara si esenta de vanilie.

Se amesteca bine toate ingredientele.

Separat, se bat spuma albusurile cu sarea.

Se adauga si restul de 150 g zahar.

Se amesteca pana ce se dizolva zaharul complet.

Dupa ce s-au batut albusurile spuma, se pune peste compozitia de galbenusuri.

Se amesteca usor in compozitie cu o spatula lata.

Se da la cuptor aluatul respectiv.

Se lasa la copt timp de 45-50 de minute.

Se lasa putin sa se raceasca checul.

Apoi se scoate din forma.

Se lasa la racit, intorcandu-se cand pe o parte, cand pe cealalta.

Pana se raceste, se prepara glazura.

Intr-un castron se amesteca zaharul pudra cu scortisoara.

Se pune si vinul putin cate putin.

Se obtine astfel o compozitie consistenta.

Cu glazura rezultata se unge checul.

Cand este racit complet si glazura s-a intarit, se taie in felii.

Se serveste cu o ceasca de lapte, alaturi de cei dragi.

Sursa foto

Articole asemănătoare