Chiftelute de parmezan

Ingrediente:
 
100 g parmezan proaspat ras
180 g faina alba
120 g unt la temperatura camerei
2 galbenusuri
sare, piper negru, boia dulce (dupa gust)
 
Mod de preparare: intr-un bol se amesteca bine untul si parmezanul pana cand compozitia este relativ omogena, se adauga faina, putina sare si piper negru, o jumatate de lingurita boia dulce, amestecand din nou. Se adauga pe rand galbenusurile pana cand compozitia de chiftelute este omogena, compacta, si modeleaza sfere egale, care se aplatizeaza cu palma si se pun la rece, acoperite cu folie alimentara. Se lasa pentru 60-90 de minute la frigider, se scot si fiecare chifteluta se taie pe grosime in trei bucati, folosind un cutit foarte ascutit. Se pun intr-o tava pe hartie de copt si se baga in cuptorul incins la 200 de grade. Se lasa pentru 10-15 minute, apoi se scot dupa ce si-au schimbat culoarea si sunt bine facute deasupra si se lasa la racit. Se servesc fie ca aperitiv, fie alaturi de o salata de vara.

Foto: pixabay.com

 

Articole asemănătoare