Reteta de post. Chiftelute de falafel
Pentru crestinii din lumea intreaga Pastele reprezinta cea mai importanta sarbatoare. Aceasta este precedata in fiecare an de cel mai lung si aspru post. Fie ca te-ai hotarat sa tii post, sau iti doresti doar sa te hranesti mai sanatos, cu siguranta urmatoarea reteta iti va fi de ajutor in zilele in care ai timp putin pentru a sta in bucatarie.
Falafelul este un preparat suta la suta arabesc, vandut intr-o forma mai mult sau mai putin apropiata de original si pe la colturile strazilor din Bucuresti. Chiar daca optiunile sunt nenumarate iar oferta este uneori foarte tentanta, sa nu uitam ca nimic nu se compara – cum spune zicala – cu “ceea ce-si face omul cu mana lui”. De asta data, vorbim de un falafel realizat ca la carte...ca la cartea de bucate. Datorita gustului lor remarcabil, chiftelutele de falafel sunt consumate cu placere peste tot in lume.
Ingrediente:
1 kg boabe uscate de naut sau din conserva
400 g patrunjel
6 catei de usturoi
4 cepe medii
6 lingurite apa
o lingurita bicarbonat de sodiu
sare, boia de ardei, piper
Mod de preparare:
Lasa nautul la inmuiat o noapte sau, daca folosesti naut din conserva, treci direct la urmatorul pas. Fierbe nautul 5 minute, apoi lasa-l la racit un sfert de ora. Nautul, ceapa, usturoiul si patrunjelul se dau prin masina de tocat si se amesteca mixtura cu restul ingredientelor. Fa chiftelute din compozitie si prajeste-le in ulei gata incins, vreme de 5-6 minute.
Sursa foto: Wikipedia.org
I. C.
Articole asemănătoare
-
Prepara doua specialitati arabesti in post: Falafel si Humus
Produsele cu specific arabesc, realizate fara carne, au fost asmiliate de piata romaneasca intr-un timp remarcabil, fiind asociate in general cu mancarea de post.
-
Bradutii de Craciun. Cel mai simplu desert de post
O reteta a copilariei care se incadreaza perfect in etapa premergatoare a Craciunului cu zile de post este aceea pentru Braduti. Bradutii de Craciun, daca va aduceti aminte, erau niste prajiturele piramidale ninse din belsug cu zahar vanilat, care se obtineau cu ajutorul unei matrite.
-
Retete de post. Tocanita de mazare cu soia
Tocanita de mazare cu soia cubulete este o reteta gustoasa de post, pe care o puteti pregati pentru familie la masa de pranz.
-
Retete de post. Paste cu ciuperci si verdeata
Pentru perioadele de post, puteti realiza reteta de paste cu ciuperci si verdeata. O bogatie de gust se poate regasi si in preparatele simple.
-
Retete de post. Mancare de telina cu morcovi
Daca v-ati plictisit de prepararea clasicelor retete de post, puteti incerca sa pregatiti si mancarea de telina cu morcovi. Ingredientele necesare le gasiti in cele ce urmeaza: