Reteta de post. Chiftelute de falafel

Pentru crestinii din lumea intreaga Pastele reprezinta cea mai importanta sarbatoare. Aceasta este precedata in fiecare an de cel mai lung si aspru post. Fie ca te-ai hotarat sa tii post, sau iti doresti doar sa te hranesti mai sanatos, cu siguranta urmatoarea reteta iti va fi de ajutor in zilele in care ai timp putin pentru a sta in bucatarie.

Falafelul este un preparat suta la suta arabesc, vandut intr-o forma mai mult sau mai putin apropiata de original si pe la colturile strazilor din Bucuresti. Chiar daca optiunile sunt nenumarate iar oferta este uneori foarte tentanta, sa nu uitam ca nimic nu se compara – cum spune zicala – cu “ceea ce-si face omul cu mana lui”. De asta data, vorbim de un falafel realizat ca la carte...ca la cartea de bucate.  Datorita gustului lor remarcabil, chiftelutele de falafel sunt consumate cu placere peste tot in lume.

Ingrediente:   

1 kg boabe uscate de naut sau din conserva
400 g patrunjel
6 catei de usturoi
4 cepe medii
6 lingurite apa
o lingurita bicarbonat de sodiu
sare, boia de ardei, piper

Mod de preparare:

Lasa nautul la inmuiat o noapte sau, daca folosesti naut din conserva, treci direct la urmatorul pas. Fierbe nautul 5 minute, apoi lasa-l la racit un sfert de ora. Nautul, ceapa, usturoiul si patrunjelul se dau prin masina de tocat si se amesteca mixtura cu restul ingredientelor. Fa chiftelute din compozitie si prajeste-le in ulei gata incins, vreme de 5-6 minute.

Sursa foto: Wikipedia.org

I. C.

 

Articole asemănătoare