Ciocolata de casa

Ingrediente: 150 g unt, 250 g lapte praf, 100 g cacao, 500 g zahar, 150 ml apa. Preparare: Se amesteca foarte bine untul cu laptele si cacaoa, pana se formeaza o pasta omogena. Se fierbe un sirop din zahar cu apa, pana se leaga ca pentru dulceata. Racorit, se toarna peste pasta. toarna in diferite forme sau tavite pentru gheata, care se tin la rece (zero grade) cel putin 12 ore. Formele se ung cu unt inainte de a se umple. Se obtine 1 kg ciocolata. S epoate pune in siro 1/2 baton de vanilie sau, cand se toarna in forme, se pun alune.

Articole asem─ân─âtoare

  • Ceaiul de chimen in medicina traditionala

    Mici, de culoare inchisa, tari, cu miros placut, exotic si aroma usor intepatoarele, semintele de chimen sunt folosite pentru condimentarea unor feluri de carne, branzeturi, pentru delicioase produse de patiserie, diverse deserturi, dar si pentru lichioruri de casa sau aperitive.

  • Sosuri delicioase de casa. Sos de marar

    Pentru a va bucura de un gust bun adaugat mancarurilor preferate, puteti folosi un sos delicios de casa, pregatit chiar de dumneavoastra. Va propunem sa incercati sosul de marar.

  • Ciorba de macrou cu bors de casa si rozmarin

    O ciorba numai buna pentru masa de dupa-amiaza, pe care sa o serviti alaturi de invitatii dumneavoastra, este ciorba de macrou cu bors de casa si rozmarin.

  • Retete simple si gustoase. Lipii de casa cu iaurt

    Pentru a va aminti de perioada copilariei, va propunem sa pregatiti un preparat simplu si gustos totodata: lipii de casa cu iaurt.

  • Paine de casa cu masline verzi si capere

    O paine de casa cu arome mediteraneene puteti obtine daca preparati reteta de paine de casa cu masline verzi si capere.