Ciorba de cartofi

Ingrediente: 500-600 g cartofi, morcov, patrunjel, telina, 1 ceapa de marime mijlocie, 3 linguri de ulei, bors, zeama de castraveti, suc de rosii, zeama de castraveti, suc de rosi, zeama sau sare de lamiie, leustean, tarhon, patrunjel, telina. Preparare: Zarzavatul si ceapa , rase prin razatoarea cu gauri mari, se calesc 2 minute, cu untdelemnul, apoi totul se stinge cu 2 l de apa fierbinte.Cind zarzavatul este fiert, se adauga cartofii curatati si taiati in cubulete si o lingurita rasa de sare.Se fierb 15 - 20 minute, pina cind se moaie, fara sa se zdrobeasca, apoi ciorba se sareaza si se acreste dupa gust.Vara, se pun odata cu cartofii, un ardei si o rosie, taiate in felii.Pentru aroma, se adauga cite putin din fiecare frunza de verdeata.Tarhonul ii da un gust foarte bun.Se serveste ca atare sau dreasa numai cu galbenus, sau cu galbenus sau cu smintina sau iaurt.

Articole asemănătoare

  • Salata de cartofi cu muraturi

    Daca salata de cartofi clasica este deja un fel de care v-ati plictisit, incercati pentru un gust picant sa combinati cartofi, telina si muraturi. Consistenta, cu multe calorii, dar va puteti delecta macar din cand in cand.

  • Chiftelute de post din piure de cartofi

    O reteta pentru una din zilele in care nu stim ce sa mai gatim de post poate fi cea de chiftelute din piure de cartofi.

  • Ciorba de cartofi cu zeama de varza

    O reteta fabulos de gustoasa in simplitatea ei este ciorba de cartofi cu zeama de varza, preparata cu mare maiestrie in zona Branului.

  • Salata de cartofi cu macrou afumat

    Pestele afumat este mereu castigator printre alimente, in ce priveste gustul si aportul nutritiv, la fel si salata de cartofi. Prin urmare, ce ar putea

  • Tocanita aurie de cartofi

    Gustoasa si foarte usor de preparat, reteta de tocanita aurie de cartofi este una dintre acelea cu care merita sa va colorati meniul de pranz sau masa de seara.