Ciorba ruseasca de cartofi si ciuperci

Ingrediente:

5 linguri de unt

 

2 fire de praz, taiat marunt

 

2 morcovi mari, feliati

 

1 litru de supa cu aroma de pui

 

2 linguri de marar proaspat, tocat

 

1-2 linguri de sare

 

un praf de piper negru, macinat

 

3 frunze de dafin

 

2 cartofi, taiati cubulete

 

200 g ciuperci, feliate

 

200 ml smantana

 

2 linguri de faina

 

Mod de preparare:

 

Se topesc 3 linguri de unt intr-o oala mai mare. Se adauga prazul si morcovul si se lasa 5 minute in unt. Apoi se toarna 1 litru de supa cu aroma de pui, marar proaspat, sare, piper si foi de dafin. Cartofii taiati cubulete se adauga in momentrul in care supa incepe sa fiarba.

 

Intr-o lingura de unt se prajesc feliile de ciuperci si se adauga si acestea in ciorba, in momentul in care cartofii au devenit moi si usor de sfaramat.

 

Intr-un bol se dizolva 2 linguri de faina in 4 linguri de supa si 200 ml de smantana. Crema obtinuta se toarna in supa si se amesteca imediat.

 

Fiecare bol de ciorba se orneaza cu marar proaspat. 

Articole asemănătoare