Coltunasi cu branza

Ingrediente: Aluat: 2 oua mari, 150 g faina, 50 g gris, 30 ml ulei. Umplutura: 1/4 kg branza telemea, 1 ou, 50 g unt, 200 ml smantana, 25 g faina, marar. Preparare: Branza de telemea se pune la desarat cu 2-3 ore inainte, in apa rece. Se sparg ouale intr-un castron, se amesteca cu uleiul, apoi se pun faina si grisul; se amesteca si se framanta cu mana, indoind mereu aluatul sub podul palmei, circa 5 minute, pana cand nu mai necesita faina. Se aseaza aluatul pe masa presarata cu pu?ina faina. Se lasa sa se odihneasca 10 minute, ca sa devina elastic si sa se intinda mai usor. Se taie foaia an patrate de 5/5 cm. Branza telemea, desarata si scursa bine, se rade prin razatoare sau se zdrobeste bine cu furculita, apoi se amesteca cu oul, faina, mararul si se imparte pe patrate. De asemenea, se pot amesteca 150 g branza de vaci cu 50-100 g branza telemea, la care se adauga oul, faina, mararul verde sau uscat. Patratul se indoaie peste umplutura an forma de triunghi; marginile se preseaza bine, ca sa nu se desfaca la fiert. Se fierb la fel ca si coltunasii cu carne, lasandu-i in apa 15 minute, dupa ce s-a luat cratita de pe foc, ca sa se umfle aluatul; apoi se strecoara fara sa se limpezeasca. Se aseaza intr-un vas termorezistent cu bucatele de unt si cu smantana deasupra. Vasul se introduce in cuptor cu 10 minute inainte de servire. Nota: coltunasii se pot servi ca prim fel, in loc de supa sau ciorba.

Articole asem─ân─âtoare