Escalop de vitel cu sos de lamaie

 Escalopul de vitel cu sos de lamaie este un preparat culinar cu un aspect placut si un gust aromat.

Ingrediente:

- 400 g carne de vitel, taiata felii

- 2 lamai

- patrunjel

- ulei de masline extravirgin

- sare

- piper

Mod de preparare:

Intr-o farfurie adanca se amesteca zeama de lamaie cu o lingura de ulei si putin piper.

Feliile de carne de vitel se bat usor cu batatorul de carne si se lasa la marinat in lichidul pregatit mai sus, vreme de 30 de minute.

In tot acest timp, feliile se mai intorc din cand in cand. Se incinge tigaia cu cateva linguri de ulei. Apoi se rumeneste carnea pe ambele parti. Dupa ce sunt gata, se pun pe un platou.

Se pune si marinata in tigaie si cu zeama de lamaie ramasa, peste lichidul care mai era in tigaie. Se amesteca si se incinge acest sos.

Dupa aceea se pune peste bucatile de carne de vitel. Escalopul de lamaie se serveste cu patrunjel tocat marunt, presarat impreuna cu coaja rasa de lamaie.

Sursa foto

Articole asemănătoare