Fursecuri cu banane

Fursecuri cu banane mIngrediente:
2 linguri unt, la temperatura camerei
1 cana zahar
2 oua
2-3 banane pasate
2 cani faina
2 lingurite praf de copt
un varf de lingurita bicarbonat
un varf de lingurita de sare
1/2 lingurita cuisoare
1/2 lingurita scortisoara
nuci si stafide

Preparare:
Untul, zaharul si ouale se bat pana devin o crema, dupa care se adauga si bananele. Separat, amestecati faina, praful de copt, bicarbonatul, sarea, scortisoara si cuisoarele si adaugati treptat, cate o jumatate de cana, pentru a se incorpora bine. La sfarsit, adaugati si nuci pisate si stafide, daca doriti.
Aluatul se baga la frigider pentru o ora, dupa care, in tava unsa cu unt (sau pe pergament uns cu putin unt) se pune aluat cu lingurita. Se lasa la cuptorul incalzit in prealabil, pana cand devin aurii.

22.04.2007
Lavinia Rorich
Gradinamea.ro

Articole asemănătoare

  • Smoothie cu banane si seminte de chia

    Cu multe vitamine, minerale, antioxidanti si proteine, semintele de chia pot fi introduse in nenumarate retete. Ce ar fi daca am incerca sa le folosim si pentru un smoothie cu banane?

  • Budica de orez cu banane

    Orezul este un ingredient care se preteaza la o multime de retete. O delicatesa pe cat de simpla pe atat de sanatoasa si adaptata sezonului de toamna, este budinca de orez cu banane, fara lapte de vaca.

  • Prajitura cu banane si sos de caramel

    Puteti descoperi o prajitura cat se poate de delicioasa pentru intreaga familie daca preparati prajitura cu banane si sos de caramel.

  • Bauturi cu vitamine si fructe. Smoothie cu banane si migdale

    O bautura hranitoare si care ne confera energie pentru a incepe ziua in forma o obtineti pregatind un smoothie cu banane si migdale.

  • Fursecuri cu ghimbir

    Un desert simplu de preparat, care se imbina foarte bine cu o cana de ceai fierbinte este reteta de fursecuri cu ghimbir.