Mere coapte cu sos de caramel

 Un desert minunat pentru o zi mohorata, pe care sa il puteti pregati la dumneavoastra acasa este reteta de mere coapte cu sos de caramel.


Ingrediente necesare:

3/4 cana faina

1/2 cana zahar

1 lingurita de praf de copt

1 lingurita de scortisoara macinata

1/4 lingurita sare

1 1/2 cana mere

1/2 cana migdale

3/4 cana zahar brun

1/4 cana margarina vegetala

3/4 cana apa fiarta

1/2 cana lapte de soia


Modul de preparare:

Se incepe cu incalzirea cuptorului.

Cu margarina vegetala se unge un vas termorezistent.

Intr-un bol se pun faina, zaharul, praful de copt, scortisoara si sarea.

Merele se curata de coaja si se taie cubulete.

Migdalele se taie marunt.

Apoi merele si migdalele se adauga tot in bol.

Separat, intr-o cratita mica pusa pe foc se amesteca zaharul brun cu margarina si apa fiarta.

Se amesteca bine pana ce margarina este topita.

Laptele de soia se toarna peste amestecul de faina si mere.

Se amesteca totul bine.

Apoi compozitia rezultata din bol se adauga in vasul termorezistent.

Se pune si zaharul brun topit.

Se lasa la cuptor timp de 40 de minute.

Apoi se servesc cu placere.

Sursa foto

Articole asemănătoare