Oua in sos de rosii

 Dimineata, pregatiti un aperitiv cat se poate de aspectuos pentru a va surprinde intreaga familie.

Reteta propusa astazi pentru un mic dejun delicios este cea de oua in sos de rosii.


Aveti nevoie de urmatoarele ingrediente:

1 ceapa mare

1 ardei gras mare

4 catei de usturoi

2 conserve de rosii de 400 g fiecare

1 lingurita de oregano uscat

1 lingurita rasa de boia dulce

1/4 lingurita de piper

5 ardei iuti murati (optional)

sare

6 oua

4 linguri cu ulei


Mod de pregatire:

Ceapa se curata si se taie marunt.

Ardeii se taie si acestia marunt.

Ceapa impreuna cu ardeii se calesc in ulei incins.

Cand ceapa devine moale, se adauga usturoiul si se mai lasa 1 minut pe foc.

Se pun si conservele de rosii pasate cu furculita.

Se mai adauga si apa.

Se condimenteaza cu oregano, boia, piper, sare si ardei iuti, in functie de preferinta.

Se fierbe totul la foc mediu timp de 20 de minute.

Se sparg si ouale in sosul de rosii rezultat.

Se acopera cu capac si se mai lasa la fiert timp de 5 minute.

Ouale in sos de rosii, gata preparate, se servesc imediat.

Se poate presara branza feta si patrunjel tocat.

Se mananca impreuna cu paine prajita.

Sursa foto

Articole asemănătoare


Warning: fopen(cache/0d53b4f489b0ec4e63443989c1eeb346) [function.fopen]: failed to open stream: No such file or directory in /var/www/html/lib/classes/loadcache.lib.php on line 139