Panzanella - salata de vara a italienilor

Aceasta salata de vara tipic italieneasca se potriveste foarte bine si langa un gratar bine facut.

 

salate panzanella

 

Ingredientele pentru 4 portii

-          250 g baghete sau ciabatta

-          5 linguri ulei de masline

-          800 g rosii

-          2 cepe (medii)

-          2 teline

-          O legatura de busuioc

-          Sare si piper dupa gust

 

Mod de preparare

Se incinge cuptorul la aproximativ 200 grade, iar bagheta sau ciabatta se taie in cubulete, se aseaza intr-o tava stropindu-se cu 3 linguri de ulei de masline. Acestea se lasa in cuptor 10 minute sa se prajeasca usor, apoi se lasa sa se raceasca bine.

 

Se spala rosiile, se taie in bucatele, apoi se condimenteaza intr-un bol cu sare si piper.  De asemenea se curata ceapa, se taie marunt si se varsa in recipientul cu rosii.

 

Telina se taie in cubulete mici, iar frunzele busuiocului, dupa ce sunt spalate cu apa rece, se rup si se adauga la restul compozitiei.

 

Se mai pun inca 2 linguri de ulei de masline peste intreaga salata si se lasa circa 20 minute, ca toate ingredientele sa-si lase zeama, iar cubuletele de paine prajite sa se inmoaie.

 

Pofta buna !

 

imagine : thevibranttable.com

Articole asemănătoare