Pui fiesta

pui fiestaIngrediente:
30 g pasta de tomate
1/2 cana suc de portocale
1/2 cana ceapa taiata marunt
2 linguri stafide
2 linguri ardei iute taiat marunt
1/2 lingurita oregano
1/2 lingurita praf de chili
1 catel usturoi pisat
240 g piept de pui taiat cubulete mici
1 lingura apa
1/4 cana patrunjel
3 cani orez fiert, fierbinte

Preparare:
Intr-o tigaie mare se amesteca pasta de tomate, sucul de portocale, ceapa, stafidele, ardeiul iute, oregano, praful de chili, usturoiul si se lasa pe foc pana cand incepe sa fiarba, dupa care se da focul la mic; se acopera si se mai lasa 5 minute.
Se adauga si bucatele de piept de pui si se pun pe foc. Se acopera si se mai lasa 12-15 minute sau pana cand puiul se fragezeste si nu mai e roz.
Intre timp, adaugati si apa in amestecul din tigaie. De cand se ingroasa sosul se mai lasa 2 minute si se amesteca in continuu.
Se adauga partunjelul si orezul.

Portii: 6.

Articole asemănătoare

  • Salata de vara cu piept de pui, capsuni si branza feta

    Usoara si plina de arome proaspete, perfecta pentru zilele calduroase, este o reteta in care gustul de piept de pui la gratar si cel de feta sunt completate surprinzator de capsunile dulci.

  • Salata cu struguri si piept de pui

    Contrastul dintre boabele dulci si parfumate de strugure, pieptul de pui si gustul aromat de nuca face din aceasta salata un deliciu.

  • Salata de pui cu portocale si migdale

    Salata cu carne de pui este deja un fel clasic, dar in aceasta varianta aromele de citrice, stafidele, migdalele alcatuiesc un gust complex, dominat de accentele mediteraneene.

  • Supa de pui cu castraveti murati

    O combinatie mai putin intalnita intre gustul plin, bogat, de supa de pui cu cartofi si aciditatea acrisoara a castravetilor murati in otet sau saramura. Reteta pentru zilele reci de iarna pe care probabil nu o stiati pana acum.

  • Pulpe de pui cu mustar si ardei gras

    Despre superioritatea carnii de pui in fata celei de porc s-a vorbit cu nenumarate ocazii. Carnea de pui este, intr-adevar, mai “usoara” pentru stomac si mult mai potrivita pentru a impodobi mesele.