Rasol milanez din carne de vitel

 Rasolul milanez din carne de vitel reprezinta unul dintre felurile de mancare specifice orasului Milano, capitala a provinciei italiene Lombardia.

 

Ingrediente continute:

4 bucati ossobuco de vitel

1 ceapa mica

faina alba

1 lamaie

patrunjel

1 catel de usturoi

1 ansoa sarata

vin alb sec

supa sau apa

150 g unt

sare

piper

Ossobuco este rasol de vita, taiat circular, pe sectiune, cu tot cu osul care contine maduva.

Ansoa este un peste mic care traieste in Marea Mediterana si in Oceanul Atlantic.

 

Mod de preparare:

Presarati cu faina ossobuco si rumeniti-le in unt.

Adaugati sare si piper.

Turnati putin vin alb in tigaie.

Cand vinul s-a evaporat, adaugati suficienta supa fierbinte (sau apa) pentru fierbere, care va dura aproape o ora.

Cu aproximativ 10 minute inainte de a lua compozitia de pe foc, adaugati patrunjelul, coaja de lamaie (numai partea galbena), usturoi, ceapa, ansoa curatata si spalata, toate tocate impreuna.

Se serveste cu risotto (orez) cu sofran.

Sursa foto

Articole asemănătoare

  • Muschi de vitel cu umplutura de ciuperci

    O reteta pentru reusita careia avem nevoie nu doar de carne de vitel de cea mai buna calitate, dar si de ciuperci (preferabil de padure) sanatoase, pline de gust si aroma.

  • Cum eliminam mirosul de miel din bucate de Paste

    Preparatele din carne de miel sunt cele mai recomandate la masa eleganta din ziua de Paste. Totusi, unele persoane le evita ori sunt retinute fata de ele din cauza mirosului specific care persista uneori pana dupa gatire.

  • Tocanita cu carne de vitel si legume

    O mancare romaneasca plina de gust, cu care ii veti incanta cu siguranta pe cei dragi, astfel incat va vor aduce numai cuvinte de lauda este tocanita cu carne de vitel si legume.

  • Piftie din carne de curcan

    Piftia este un preparat delicios care nu trebuie sa lipseasca de la masa de sarbatori. De aceea va propunem sa incercati reteta de piftie din carne de curcan.

  • Bucate cu specific indian. Chiftelute din carne de vita in sos de lamaie

    Bucatele cu specific indian se remarca prin savoarea mirodeniilor - sofran, ghimbir, coriandru, etc. si a parfumurilor diverse, avand origini antice. Reteta delicioasa propusa din bucataria indiana este cea de chiftelute din carne de vita in sos de lamaie.