Rasol moldovenesc din piept de vita cu sos de hrean

 Carnea de vita este preferata uneori in alimentatie pentru ca are un continut slab in grasimi si este recomandata si in unele regimuri alimentare.

De asemenea, hreanul - cunoscut drept condiment culinar - are si efecte terapeutice, fiind folosit cu succes in tratarea afectiunilor respiratorii, a tusei, a reumatismului si altora.

Aceasta intrebuintare larga se datoreaza faptului ca radacina de hrean contine multa vitamina C si substante ce au proprietati antibacteriene.
 


Ingredientele necesare pentru rasolul moldovenesc din piept de vita cu sos de hrean sunt:

1,5 kg piept de vita fara os

2 morcovi

1 telina

2 cepe potrivite

1 radacina de pastarnac

1 hrean

1 lingurita de miere

2 linguri de smantana

1 mar

250 g dulceata de afine

 

Mod de pregatire:

Carnea de vita se spala si se opareste timp de 5 minute.

Apoi se pune la fiert, impreuna cu morcovii, telina, cepele si pastarnacul.

Toate legumele se lasa intregi sa fiarba timp de aproximativ 30 de minute.

Cand s-a fiert totul, carnea se scoate si se pune intr-un vas cu apa rece.

Dupa ce carnea s-a racit, se taie in felii subtiri.

Hreanul se rade pe razatoarea mica.

Apoi se amesteca impreuna cu mierea, smantana si marul ras.

Sosul astfel rezultat se adauga peste bucatile de carne.

Separat se pune si un mic bol cu dulceata de afine.


Rasolul din piept de vita cu sos de hrean se poate servi alaturi de o garnitura de cartofi natur.

Sursa foto

Articole asemănătoare