Retete libaneze. Supa de fructe de mare

 In cele ce urmeaza veti descoperi o reteta traditionala libaneza special creata pentru impatimitii fructelor de mare si anume: supa de fructe de mare.

Aveti nevoie de urmatoarele ingrediente:

- 1 pachet de fructe de mare asortate (creveti, scoici, caracatita, calamar)

- 2-3 linguri de ulei

- 50 g orez

- 1 lingura de seminte de susan

- capul si coada de la un peste (crap sau salau)

- 2 cartofi medii

- 1 conserva de boabe de porumb

- piper

- sare

- zahar

- otet

Mod de pregatire:

Cartofii curatati de coaja se pun la fiert. Dupa ce sunt gata, se paseaza si se pun in apa in care au fiert. Se amesteca bine pana se formeaza o zeama groasa.

Apoi se pun la frigider nu mai putin de 2-3 ore. Separat, se pune si pestele la fiert cu putina sare si 5-6 picaturi de otet. Se lasa sa fiarba bine timp de 40-45 de minute.

Dupa aceea se strecoara si se amesteca cu pasta de cartofi. Se pune la foc mic.

Se fierbe separat si orezul impreuna cu 150 ml de apa, sare, 1 varf de cutit de zahar si 10-12 picaturi de otet.

Se lasa sa fiarba 7-9 minute, apoi se ia de pe foc si se acopera. Intr-o tigaie cu ulei incins se pun fructele de mare. Se amesteca permanent timp de 1 minut.

Apoi fructele de mare se sting cu 100 ml apa. La acestea se mai adauga piperul si se mai lasa la fiert inca 2 minute. Intr-o oala se pun orezul cu fructele de mare si 3-4 linguri de boabe de porumb din conserva.

Deasupra se pune zeama de la peste si cartofii (in clocot). Se presara acest amestec cu 1 lingura de seminte de susan. Se mentine supa acoperita timp de 20 de minute.

Se serveste cat mai calda.

Sursa foto

Articole asemănătoare

  • Smoothie cu ciocolata neagra si sare de mare

    Este obligatoriu sa punem un praf de sare in majoritatea deserturilor pentru a potenta gusturile si aromele, iar in aceasta bautura delicioasa cu multa ciocolata neagra sarea de mare face exact acelasi lucru.

  • Supa de pui cu castraveti murati

    O combinatie mai putin intalnita intre gustul plin, bogat, de supa de pui cu cartofi si aciditatea acrisoara a castravetilor murati in otet sau saramura. Reteta pentru zilele reci de iarna pe care probabil nu o stiati pana acum.

  • Supa de peste pentru toate varstele

    Supa de peste este in general o delicatesa privita cu ochi buni doar de adulti. Tinerii si copiii o ocolesc din cauza oaselor care le dau de furca. Noroc ca cineva s-a gandit si la ei, inventand reteta de mai jos.

  • Supa de dovleac si salvie

    Servita fierbinte si cu ceapa verde presarata, supa de dovleac si salvie poate fi tot ceea ce are nevoie organismul in timpul sezonului rece.

  • Cum prepari cea mai gustoasa salata de fructe?

    Daca ne gandim la salata de fructe comparativ cu alte retete a caror complexitate si durata sunt superioare lucrurile par la indemana oricui. Nu ca nu ar fi asa, din punct de vedere practic, insa este de retinut totusi ca pana si la acest nivel exista secrete ce pot garanta un succes mai mare.