Salata arabeasca de patrunjel cu germeni de grau si rosii

 O salata mai putin preparata la noi, salata arabeasca de patrunjel cu germeni de grau si rosii este potrivita pentru orice sezon.


Iata ce ingrediente va sunt necesare:

4 legaturi de patrunjel

6 rosii

1 legatura de ceapa

4 catei de usturoi

4 linguri de ulei de masline

zeama de la 1-2 lamai

200 g germeni de grau

1 rosie, pentru ornat

sare


Se prepara astfel:

Legaturile de patrunjel se spala.

Apoi se lasa la scurs.

Dupa aceea se taie marunt.

Intr-un bol se amesteca patrunjelul cu germenii de grau.

Se framanta bine timp de cateva minute, pentru ca graul sa se inmoaie.

Rosiile se spala si se sterg de apa.

Apoi se taie cubulete.

Se pun tot in bol.

Ceapa si usturoiul se curata si se spala.

Apoi acestea se taie foarte fin.

Se adauga in bol.

Toate ingredientele din bol se amesteca bine cu o lingura de lemn.

Se condimenteaza cu sare si piper.

Se mai pun ulei si zeama de lamaie.

Se orneaza cu bucati de rosii si felii de lamaie.

Se poate servi alaturi de alte preparate reci ori calde.

Sursa foto

Articole asemănătoare