Salata arabeasca de vinete cu ceapa rosie

 Delicioasa de la prima gustare, salata de vinete este pe placul multora cand vine vorba de legumele preferate.

Consumul de vinete contribuie la purificarea organismului, oferindu-ne o sursa bogata de vitamine si minerale.

 

Va prezentam in continuare o reteta apetisanta de salata arabeasca de vinete cu ceapa rosie.

 

Ingredientele necesare sunt:

500 g vinete coapte si tocate

100 g iaurt

50 ml sos tahini

3 linguri de ulei

sare

piper


Pentru sosul tahini, aveti nevoie de urmatoarele ingrediente:

32 linguri de seminte de susan

6 linguri de ulei de masline

1/2 lingurita de sare

Aceste ingrediente sunt pentru a prepara 400 ml sos tahini.


Salata de vinete se realizeaza astfel:

Vinetele se pun la copt.

Dupa ce sunt gata, se curata de coaja.

Apoi se toaca.

Se condimenteaza cu sare si piper.

Apoi se adauga uleiul si se freaca bine.

Se adauga iaurtul.

Se amesteca pana ce devine o pasta omogena.

Se pune si sosul tahini.

Se amesteca bine din nou.

Se mai adauga sare si piper daca mai este necesar.

La final se pune salata de vinete pe un platou.

Se orneaza cu feliute de ceapa rosie in mijloc.

Pe margine se pun felii de rosii.


Sosul tahini se prepara astfel:

Se incinge o tigaie antiaderenta fara ulei.

Apoi semintele de susan se pun in ea.

Se lasa la foc mediu.

Se amesteca mereu pana ce acestea s-au prajit, devenind aurii.

Cand sunt gata, se pun intr-un blender impreuna cu uleiul de masline si sarea.

Se mixeaza pana ce totul devine o pasta cremoasa.

In cazul in care vi se pare ca nu este destul de fluid, mai puteti adauga putin ulei de masline.

Sosul tahini se poate pastra la frigider timp de o luna, intr-un borcan cu capac.

Sursa foto

Articole asemănătoare