Salata cu gorgonzola, portocale si smochine uscate

\"\"Ingrediente:
 
doua salate verzi
doua portocale mari, cat mai dulci
100 g gorgonzola
5 - 6 smochine uscate
50 ml ulei de masline
o lingura de suc de lamaie proaspat
sare, piper
miez de nuca (optional)
 
Mod de preparare: cele doua salate se spala, se taie marunt si se pun intr-un bol. Portocalele se decojesc, se inlatura si coaja alba (este amara) si se taie in bucatele mici, se sfarama gorgonzola cu furculita, se aleg smochinele si se taie in sferturi sau optimi, in functie de cat sunt de mari. Toate ingredientele se amesteca in bol si se lasa la frigider 15 - 20 de minute. Intre timp pregatiti un sos din ulei, sucul de lamaie, sare si piper dupa gust. Se scoate salata din frigider si se adauga sosul doar inainte de servire pentru a-si pastra cat mai bine aspectul. Puteti pune deasupra miez de nuca, macinat cat mai mare sau strivit cu lama cutitului.

Foto: publicdomainpictures.net 

Articole asemănătoare