Salata cu sunca

salata de suncaIngrediente:
2 cani orez fiert si racit
3 cani frunze taiate de aragula
200 g ardei gras taiat marunt
1 cana felii de portocala taiate bucatele
1/2 cana sunca taiata felii (Prosciutto)
1/2 cana ceapa verde, taiata
1/3 cana sos de lamaie (reteta inclusa mai jos)

Preparare:
Intr-un castron mare se amesteca orezul, frunzele de aragula, ardeiul, bucatile de portocala, sunca si ceapa. Se toarna deasupra sosul de lamaie si se serveste, dupa gust, pe un aranjament de frunze de salata. Daca se face cu mai mult timp inainte de a fi mancata, se combina toate ingredientele, mai putin aragula, se acopera si se poate tine la frigider chiar si o zi; aragula se amesteca in salata numai inainte de a se servi.

Sosul de lamaie: intr-o cana se amesteca 1/4 cana ulei de masline extra virgin, 2 linguri de suc de lamaie, 1 lingurita sare, 1/2 lingurita zahar si 1/4 lingurita de piper negru macinat.

Articole asemănătoare

  • Salata cu mere si spanac

    Cu multa vitamina C si fier, este o salata cu (relativ) putine calorii, care poate deschide o masa sau poate fi felul principal pentru cei care isi doresc sa piarda mai usor din kilogramele in plus.

  • Salata cu somon afumat si ceapa verde

    O salata plina de gust si hranitoare pentru a lua masa acasa sau la birou poate fi salata cu somon afumat si ceapa verde.

  • Salate proaspete. Salata cu spanac si ridichi

    O salata proaspata cu legume pe care o puteti prepara pentru a o savura la birou poate fi salata cu spanac si ridichi.

  • Salata cu rucola, pui si mozzarella

    O salata simpla cu care sa va incepeti diminetile si nu numai poate fi salata cu rucola, pui si mozzarella. Ingredientele necesare le gasiti mai jos:

  • Salata cu oua de prepelita, morcov ras si varza alba

    Daca va ganditi ce sa mai mancati la serviciu, puteti alege o salata cu oua de prepelita, morcov ras si varza alba. Un ou de prepelita contine de 5 ori mai mult fosfor decat oul de gaina.