Salata de vara cu broccoli, migdale si ceapa rosie

Ingrediente:

½ kilogram buchetele de broccoli, spalate bine
1 ceapa rosie taiata rondele subtiri
½ cana migdale crude
3 linguri ulei de masline
2-3 linguri maioneza
1 lingura otet de mere
1 lingura suc de portocale sau limeta
5-6 felii de portocala, taiate cubulete
2 lingurite mustar cu boabe
2 lingurite miere
2 catei usturoi, tocati
½ lingurita boia dulce afumata
sare, piper negru macinat

Mod de preparare: fierbeti toata cantitatea de broccoli pentru 3-4 minute in apa clocotita cu sare, apoi se clatesc buchetelele in apa rece si se lasa deoparte. Separat in cuptorul incins se pun la copt migdalele  intr-o tava mica, acoperita cu hartie de copt, stropite cu 1 lingurita de miere, putina sare si piper negru macinat, iar la final boiaua. Se tin la cuptor pentru 10 minute, pana cand sunt bine coapte, aromate. Se lasa la racit (vor fi mai crocante) si se pot sfarama daca par prea mari. Intr-un bol de salata se amesteca bine uleiul, maioneza, otetul, mustarul, mierea, usturoiul si putina sare, iar peste sos se pun buchetelele reci de broccoli, rondelele de ceapa si cubuletele de portocala. Se amesteca usor, se pun deasupra si migdalele coapte, sarand si piperand daca mai este nevoie. Se serveste imediat.

Foto: wikipedia.org

Articole asemănătoare