Salata mediteraneana cu portocale, masline si menta

Ingrediente:

4-6 portocale mari
4 linguri otet de vin
1 lingura ulei de masline
1 lingurita cu varf zahar
1 ceapa rosie mare
1 lingura menta verde tocata
1 lingura coriandru tocat
½ cana masline negre
½ lingurita boia dulce
1 varf de lingurita piper negru
1 varf de lingurita sare
1 varf de lingurita cimbru tocat
1 varf de lingurita scortisoara pudra

Mod de preparare: portocalele se curata, se desfac felii, care se taie apoi in bucatele si se pun intr-un bol. Separat se amesteca otetul de vin, uleiul de masline, zaharul si toate mirodeniile, inclusiv sarea. Se toarna sosul peste feliile de portocala, se adauga ceapa curatata si taiata rondele subtiri, maslinele (intregi sau taiate in jumatate, dupa gust), coriandrul, menta, cimbrul, amestecand usor totul. Se serveste imediat ca gustare.

Foto: piqsels.com

 

Articole asemănătoare