Salata thailandeza cu carne de vita

 O salata care ne potoleste foamea este binevenita mai ales seara, cand trebuie sa alegem alimente care se digera usor.

Pentru o masa de seara va propunem sa preparati o salata thailandeza cu carne de vita.


Ingredientele de care aveti nevoie sunt:

125 g de taitei de orez

100 g de fasii de carne de vita

1 ardei rosu, iute

150 g de fasole

1 manunchi de frunze de coriandru

1 manunchi de frunze de busuioc

1 manunchi de frunze de menta

2 linguri de alune prajite

sos dulce de chilli


Pentru dressing:

sucul de la 1 lime

2 linguri de ulei

2 linguri de sos de peste thailandez


Modul de preparare este simplu:

Taiteii de orez se pun intr-un castron mare.

Apoi se adauga apa fierbinte peste.

Se lasa sa se inmoaie timp de 4 minute.

Apoi se scurge apa si se clatesc.

Pentru prepararea dressingului, se amesteca sucul de lime cu uleiul si sosul de peste.

Jumatate din cantitatea de dressing se adauga peste taitei.

Carnea de vita se fierbe.

Cand este gata, se lasa sa se raceasca.

Dupa aceea, intr-o alta cantitate de dressing se adauga fasiile reci de carne de vita.

Apoi se pune totul peste taitei.

Ardeiul rosu se curata de seminte si se taie in fasii.

In dressingul ramas se pun fasiile de ardei iute si frunzele de coriandru, busuioc si menta.

Se adauga apoi toate acestea peste taitei.

La final se presara alunele.

Salata thailandeza cu carne de vita se serveste cu sos dulce de chilli.

Sursa foto

Articole asemănătoare