Citeste articole din "Sanatate"

  • Terapii naturiste cu ceai de merisor

    Terapii naturiste cu ceai de merisor

    Cu gust placut, fructat, usor acrisor, ceaiul de merisor se pregateste imediat, dintr-o lingurita cu varf la o cana cu apa clocotita, lasata 10-15 minute la infuzat.

  • Castravetele amar in terapiile naturiste

    Castravetele amar in terapiile naturiste

    Utilizat de multa vreme in medicina traditionala chineza, castravetele amar (sub forma de ceai) este recomandat celor care sufera de diabet, fiind considerat de adeptii terapiilor naturiste un adjuvant util in mentinerea nivelului glucozei la un nivel normal.

  • Afinul in medicina naturista

    Afinul in medicina naturista

    Daca va plac afinele proaspete trebuie sa stiti ca au multa vitamina C si vitamina A, antioxidanti, gust delicios, efect dezinfectant si antiinflamator.

  • Cardamonul pentru sanatate

    Cardamonul pentru sanatate

    Are efect detoxifiant, antiinflamator, antibacterian, si poate fi consumat simplu, sub forma de infuzie sau ulei esential, in diverse combinatii cu alte plante medicinale.

  • Retete naturiste cu pelin

    Retete naturiste cu pelin

    Este un detoxifiant natural valoros, are efect antiinflamator si detoxifiant. Infuzia de pelin se prepara din 1-2 lingurite la o cana de apa fierbinte, se lasa 15 minute la temperatura camerei, apoi se strecoara.

  • Ce afectiuni puteti trata cu ceaiul de ghimbir

    Ce afectiuni puteti trata cu ceaiul de ghimbir

    Cunoscut ca un condiment exotic, avand un gust specific, placut, cu note putin picante, ghimbirul are si valente terapeutice surprinzatoare, fiind un leac naturist cu proprietati antibacteriene, antiinflamatoare si revitalizante. In ghimbir se gasesc vitamina B6, C, D alaturi de magneziu, zinc, calciu, etc.

  • Ceaiul de chimen in medicina traditionala

    Ceaiul de chimen in medicina traditionala

    Mici, de culoare inchisa, tari, cu miros placut, exotic si aroma usor intepatoarele, semintele de chimen sunt folosite pentru condimentarea unor feluri de carne, branzeturi, pentru delicioase produse de patiserie, diverse deserturi, dar si pentru lichioruri de casa sau aperitive.

  • Cinci beneficii aduse de uleiul de catina

    Cinci beneficii aduse de uleiul de catina

    Un supliment alimentar plin de vitamine si nutrienti, uleiul de catina are o cantitate mare de vitamina C (de peste 10 ori mai mult decat intr-o portocala), vitamina E, vitamina A, antioxidanti, acizi grasi Omega 3, 6 si 9, carotenoide, minerale, grasimi sanatoase, si lista substantelor nutritive poate continua.

  • Fructele de padure pentru o alimentatie sanatoasa

    Fructele de padure pentru o alimentatie sanatoasa

    Cei care consuma des fructe de padure proaspete, congelate sau sub forma de suc se vor simti mai tineri, vor avea mai multa energie si vor scadea riscul aparitiei unor afectiuni cronice. Fie ca este vorba de zmeura sau afine, fie de mure, coacaze si lista poate continua fructele de padure sunt un aliat esential pentru o sanatate cat mai buna.

  • Ceaiul de coada-calului in medicina naturista

    Ceaiul de coada-calului in medicina naturista

    Una dintre cele mai populare plante medicinale, cunoscuta si sub numele de barba ursului, sirulita sau iarba de cositor, coada-calului are surprinzatoare efecte antiseptice, detoxifiante, regleaza tensiunea arteriala, este recomandata in afectiunile renale si digestive, dar poate fi folosita sub forma de infuzie si extern pentru vindecarea mai rapida a ranilor superficiale.