Sos de ceapa

Ingrediente:
 
200 g ceapa alba
un sfert de pachet de unt
o ceasca de otet 
o lingurita cu zahar pudra
o lingurita cu varf faina
un pahar de vin alb
 
Mod de preparare
: ceapa se curata, se toaca marunt si se presara cu faina si zaharul pudra, apoi se prajeste in unt pana incepe sa isi schimbe culoarea. Atunci se adauga vinul alb, iar amestecul se lasa pe foc mic sa mai fiarba 10-15 minute pana cand ceapa se inmoaie bine. Se presara deasupra preparatelor cat este inca fierbinte.

Foto: publicdomainpictures.net

Articole asemănătoare

  • Fasole in sos de rosii

    Daca sunteti o persoana indragostita irevocabil de gusturile traditionale, reteta de fasole in sos de rosii intra probabil in categoria specialitatilor aflate pe lista de asteptare.

  • Delicii de Paste. Chiftelute cu sos de marar

    Un deliciu pentru toti cei care adora chiftelutele si pe care il puteti pregati pentru masa de Paste poate fi reteta de chiftelute cu sos de marar.

  • Sosuri delicioase de casa. Sos de legume cu ghimbir

    Un sos pregatit in casa confera savoare mancarurilor preferate. Va propunem sa incercati reteta de sos de legume cu ghimbir.

  • Paste fusilli cu bilute de carne tocata si sos de tomate

    Delicioase si simplu de pregatit, pastele sunt nelipsite din meniul unei zile obisnuite ori la alte ocazii. Va propunem sa ii incantati pe cei dragi cu o mancare calda, preprand reteta de paste fusilli cu bilute de carne tocata si sos de tomate.

  • Vinete umplute cu ceapa si sos de iaurt

    Printre retetele de toamna pline de vitamine si gustoase se numara si cea de vinete umplute cu ceapa si sos de iaurt. Aveti nevoie de urmatoarele ingrediente: