Spaghetti cu sos proaspat de tomate

Pastele usoare si delicioase ne duc cu gandul la aerul mediteranean al Peninsulei, la vitalitatea debordanta a italienilor, la viata lipsita de griji si la frumusetile pe care le putem descoperi la orice pas.

Aduceti o parte din acest flair in casele dumneavoastra pregatind spaghetti cu sos proaspat de tomate.

Ingrediente pentru 4 portii:

- 30 g slanina sau costita
- 2 morcovi
- 2 cepe
- 2 doze rosii decojite (450 g)
- 3 linguri ulei de masline
- Cimbru
- Oregano
- Dafin
- 400 g spaghete
- Sare
- Piper negru
- Busuioc


Mod de preparare:

Slanina/costita, morcovii si ceapa se taie in cubulete marunte. La fel se intampla si cu rosiile din doza.  Acestea se pun in ulei la foc mediu aproximativ 10 minute.

Se adauga apoi cimbrul, oregano si frunzele de dafin. Intregul sos se mai lasa intre 30 si 40 minute pe foc, iar la sfarsit se mai adauga sarea si piperul. 

Spaghetele se fierb dupa indicatiile de pe ambalaj, apoi se scurg si se amesteca impreuna cu sosul de rosii, iar deasupra se presara busuiocul.

Pofta buna!

 

Articole asemănătoare