Spuma de caise

Ingrediente 3 albusuri, 150 g marmelada de caise, 150 g zahar tos, 20 ml zeama de lamiie sau rom. Preparare: Intr-un lighenas, albusurile se bat spuma, se adauga zaharul tos, zeama de lamiie sau romul si marmelada de caise, batindu-le in continuare pe un vas cu apa clocotita, cu telul in forma de para, cca 10 minute, ca si bezelele, pina cind se intaresc bine (sa nu cada de pe tel). Spuma se poate pune in pahare cu sau fara picior, sau in farfurii de compot si se servesc reci.

Afl─â mai multe despre

Articole asem─ân─âtoare

  • Marmelada de caise

    Un desert clasic, dulce-acrisor, cu multa vitamina C, perfect pentru orice anotimp. Secretul pentru orice marmelada reusita este sa alegeti fructe sanatoase, bine coapte, iar gustul final trebuie sa fie dominat de notele vegetale, fructate si nu de zahar.

  • Cocktail Zombie (cu gust de caise)

    O varianta a unei retete celebre, interesant prin nota fructata adusa de lichiorul de caise.

  • Mancare de caise

    Un desert natural cu gust puternic de fructe? O gustare pentru cei care prefera fructele si legumele? O alternativa la dulciurile clasice, cu multe calorii si zahar? O reteta care poate fi oricare dintre acestea.

  • Fursecuri cu gem de caise

    Seara, in timp ce stati de vorba cu prietenii dumneavoastra ori vizionati o emisiune interesanta, va puteti delecta si cu cateva fursecuri cu gem de caise alaturi de un ceai.

  • Spuma de cafea

    Un desert simplu si rapid cu care va puteti servi prietenii la terasa din gradina este spuma de cafea. Ingredientele pe care le cuprinde aceasta reteta le gasiti in cele ce urmeaza: