Supa de ceapa

supa de ceapa- reteta de post -

Ingrediente:
3 cepe
1 morcov
1 radacina de patrunjel
1 telina mica
1 pastirnac
3 linguri de ulei
1 lingura faina
crutoane
sare
 
Preparare:
Ceapa se curata, se taie solzisori, se caleste in ulei si se adauga putin cite putin faina, amestecindu-se mereu. Zarzavaturile se curata, se dau pe razatoare si se fierb intr-un litru de apa cu sare. Dupa ce s-au fiert, se strecoara si zeama se pune peste ceapa calita. Se lasa la fiert si se potriveste de sare.

Mod de servire:
Se serveste cu crutoane.

Articole asemănătoare

  • Supa de peste pentru toate varstele

    Supa de peste este in general o delicatesa privita cu ochi buni doar de adulti. Tinerii si copiii o ocolesc din cauza oaselor care le dau de furca. Noroc ca cineva s-a gandit si la ei, inventand reteta de mai jos.

  • Supa de dovleac si salvie

    Servita fierbinte si cu ceapa verde presarata, supa de dovleac si salvie poate fi tot ceea ce are nevoie organismul in timpul sezonului rece.

  • Supa de spanac

    Spanacul este o planta de care se leaga multe legende si miracole medicale. In bucatarie, ca ingredient, este foarte versatil si sta la baza multor retete de succes. Supa de spanac ar fi doar una dintre ele.

  • Supe delicioase. Supa de cartofi copti cu smantana

    Bucurati-va de savoarea unei supe calde si consistente intr-o zi incarcata. Va propunem sa incercati supa de cartofi copti cu smantana.

  • Supe nutritive. Supa de linte

    O masa usoara si calda servita dupa-amiaza este ceea ce aveti nevoie. Pentru a va bucura de gustul leguminoaselor, puteti pregati o supa de linte. Boabele de linte sunt nutritive, continand totodata multe proteine si glucide sanatoase.