Supa de legume pentru toamna

Ingrediente:
 
1 dovlecel
2 bucati praz
2 cartofi
2 morcovi
1/4 varza mica
50 g unt
sare, piper
 
Mod de preparare
: legumele se curata si se spala bine. Dovlecelul se taie felii mai groase, prazul se toaca mare, cartofii cubulete, morcovii se feliaza. Se indeparteaza primul rand de frunze al verzei si aceasta se taie in bucati nu prea mari. Toate ingredientele se pun la fiert pentru 30 de minute in apa clocotita sarata, amestecand des si adaugand cate putina apa daca este nevoie. Cand legumele sunt bine fierte se opreste focul, se lasa putin la racit apoi se pun in mixer, maruntind totul foarte bine si condimentand supa cu sare si piper. Se mai pune la fiert pret de 5-10 minute la foc mic. Se serveste calda, cu sau fara crutoane din paine prajita (dupa gust).

Foto: publicdomainpictures.net

Articole asemănătoare