Supa de legume pentru toamna

Ingrediente:
 
1 dovlecel
2 bucati praz
2 cartofi
2 morcovi
1/4 varza mica
50 g unt
sare, piper
 
Mod de preparare
: legumele se curata si se spala bine. Dovlecelul se taie felii mai groase, prazul se toaca mare, cartofii cubulete, morcovii se feliaza. Se indeparteaza primul rand de frunze al verzei si aceasta se taie in bucati nu prea mari. Toate ingredientele se pun la fiert pentru 30 de minute in apa clocotita sarata, amestecand des si adaugand cate putina apa daca este nevoie. Cand legumele sunt bine fierte se opreste focul, se lasa putin la racit apoi se pun in mixer, maruntind totul foarte bine si condimentand supa cu sare si piper. Se mai pune la fiert pret de 5-10 minute la foc mic. Se serveste calda, cu sau fara crutoane din paine prajita (dupa gust).

Foto: publicdomainpictures.net

Articole asemănătoare

  • Supa de dovleac si ciuperci

    O reteta de toamna dulce, cremoasa, plina de arome si gusturi potrivite pentru acest anotimp.

  • Supa de pui cu castraveti murati

    O combinatie mai putin intalnita intre gustul plin, bogat, de supa de pui cu cartofi si aciditatea acrisoara a castravetilor murati in otet sau saramura. Reteta pentru zilele reci de iarna pe care probabil nu o stiati pana acum.

  • Supa de peste pentru toate varstele

    Supa de peste este in general o delicatesa privita cu ochi buni doar de adulti. Tinerii si copiii o ocolesc din cauza oaselor care le dau de furca. Noroc ca cineva s-a gandit si la ei, inventand reteta de mai jos.

  • Retete de sezon. Supa de pastarnac cu patrunjel

    Nu este nimic nou in legatura cu faptul ca toamna exista o predispozitie generala pentru mancarurile de legume.

  • Supa de dovleac si salvie

    Servita fierbinte si cu ceapa verde presarata, supa de dovleac si salvie poate fi tot ceea ce are nevoie organismul in timpul sezonului rece.