Supa de vara cu legume si verdeturi

Ingrediente:
 
ulei de masline
4-5 fire de ceapa verde, taiate marunt
1 dovlecel mare, curatat de coaja si taiat cubulete
3 linguri orez basmati
750 ml supa de legume sau de pui (din cutie)
100 g mazare proaspata sau congelata
100 g fasole verde pastai, taiate marunt
1 lingura de busuioc, patrunjel, menta proaspete, tocate marunt si amestecate 
1-2 linguri zeama proaspat de lamaie
 
Mod de preparare: puneti la incins o lingura de ulei de masline intr-o cratita suficient de mare, in care se calesc ceapa verde si dovlecelul, amestecand des si lasand pana cand legumele incep sa se inmoaie. Se adauga orezul si supa, lasand totul la fiert pentru 5-10 minute, dupa care se adauga mazarea si fasolea. Totul se pastreaza pe foc pana cand orezul este bine facut, se amesteca si la final se pun verdeturile proaspete, tocate si zeama de lamaie. Se serveste calda, alaturi de crutoane de paine prajita.

Foto: flickr.com

Articole asemănătoare