Supa verde

Ingrediente:
 
300 g spanac
300 g salata verde
300 g loboda
300 g macris
200 g ceapa verde
200 g frunze de hrean
tarhon
patrunjel verde tocat
o lingura de faina
doua linguri de smantana
trei linguri de unt
doua oua
sare, piper
 
Mod de preparare:
 
Se spala si se curata toate verdeturile (atentie mai ales la spanac si salata) si apoi se toaca marunt. Se oparesc si se calesc intr-o cratita in jumatate din cantitatea de unt, pana mai prind un pic de culoare, fara sa se inmoaie de tot. Se adauga faina si tot amestecul se toarna in doi litri de apa clocotita si se fierbe pentru jumatate de ora, dupa care se potriveste gustul cu sare si piper. Se drege cu cele doua oua batute cu smantana si se adauga restul de unt la temperatura camerei, amestecandu-se bine. Se serveste calda. 

Foto: publicdomainpictures.net

Articole asemănătoare

  • Supa de dovleac si salvie

    Servita fierbinte si cu ceapa verde presarata, supa de dovleac si salvie poate fi tot ceea ce are nevoie organismul in timpul sezonului rece.

  • Supe delicioase. Supa de cartofi copti cu smantana

    Bucurati-va de savoarea unei supe calde si consistente intr-o zi incarcata. Va propunem sa incercati supa de cartofi copti cu smantana.

  • Supa de ciuperci cu avocado

    O supa calda pentru zilele reci de iarna este binevenita. Asadar va invitam sa degustati supa de ciuperci cu avocado.

  • Supa de dovleac cu smantana

    O supa delicioasa si usor de preparat este supa de dovleac cu smantana. Dovleacul are un continut foarte bogat in antioxidanti si beta-caroten, oferind astfel organismului nostru protectie si incetinind procesul de imbatranire.

  • Galuste de cartofi umplute cu branza si ceapa verde

    O reteta satioasa si numai potrivita pentru o zi agitata la serviciu sau acasa este cea de galuste de cartofi umplute cu branza si ceapa verde.