Tartine cu branza de capra si vinete

Ingrediente:
 
4 felii de paine integrala
2 vinete mici
2-3 catei de usturoi tocati
sucul de la o lamaie
100 g branza proaspata de capra
seminte de pin putin prajite
ulei de masline
sare, piper
1 legatura de busuioc
 
Mod de preparare: vinetele se spala, se taie in jumatati pe lung, se condimenteaza cu putina sare si piper negru, apoi se pun in cuptorul incins la 220 de grade intr-o tava mica. Se lasa 10-15 minute pana se inmoaie bine, apoi se scot, se lasa putin la racit, iar miezul copt se amesteca bine cu usturoiul, sucul de lamaie si busuioc tocat dupa gust. Feliile de paine integrala se prajesc usor in cuptor, se ung apoi cu amestecul de miez de vanata si apoi cu un strat egal de branza de capra. Se presara deasupra seminte de pin, cateva frunze tocate de busuioc, putin ulei de masline. Este o gustare ce se poate servi rece sau reincalzita.

Foto: pixabay.com

Articole asemănătoare