Rezervatii din Romania cu vegetatie pontica si mediteraneana
In Romania sunt circa 15 rezervatii cu vegetatie de origine pontica, pontico-mediteraneana sau continental-orientala.
In Romania sunt circa 15 rezervatii cu vegetatie de origine pontica, pontico-mediteraneana sau continental-orientala.
Viata agitata a orasului ii face pe multi sa-si doreasca un loc retras, un loc departe de zgomotul uneori infernal
Rezervatia cu nuferi termali de la Baile 1 Mai reprezinta un caz singular pentru Romania si restul Europei si o raritate la nivel mondial.
Gradina Butchart, una dintre cele mai renumite de pe continentul American, este nici mai mult nici mai putin decat un colt de rai.
Singurul parc national din Armenia a luat fiinta in 1978 cu scopul de a proteja Lacul Sevan, a doua unitate lacustra din lume dupa criteriul inaltimii.
Satele pescaresti aflate in relatie de simbioza cu litoralul stancos constituie una dintre cele mai mari atractii de pe riviera Liguriei.
Gradinile de la Villandry sunt cele mai renumite si spectaculoase dintre toate care se intalnesc pe valea fluviului Loire.
Cele mai cunoscute gradini din lume prin grandoare si frumusete raman Gradinile Versailles, creatia maestrului francez Andre Le Notre. Acesta a creat si Gradinile Les Tuileries din Paris, la fel de incantatoare.
Indata ce familia Medici a ajuns sa posede Palatul Pitti din Florenta in anul 1550, preocuparea pentru amenajarea armonioasa a gradinilor Boboli, aflate in spatele acestuia, avea sa creasca.
Regiunea Dordogne din sud-vestul Frantei este presarata cu numeroase gradini, insa cea mai faimoasa dintre ele poarta numele de Marqueyssac.