Citeste articole din "Gradini celebre"

 • Parcul National Sarek, Suedia

  Parcul National Sarek, Suedia

  Parcul National Sarek constituie una dintre cele mai spectaculoase atractii montane din Scandinavia. Alaturi de alte cateva rezervatii din Europa a luat fiinta printre primele in Europa, in primul deceniu al secolului XX.

 • Gradinile in stil Mughal

  Gradinile in stil Mughal

  Prin frumusetea si grandoarea lor, gradinile Mughal sunt reprezentative in ilustrarea puterii imperiului Mughal care a dominat India intre secolele XVI - XVIII. Specificul acestora este dat de elementele arhitecturii islamice si de influentele evidente primite din directia gradinilor persane.

 • Parcul National Rodna

  Parcul National Rodna

  Parcul National Rodna se intinde pe teritoriul judetelor Bistrita-Nasaud, Maramures si Suceava si constituie una dintre cele mai importante arii protejate din Romania.

 • Parcul National Paradisul Slovac

  Parcul National Paradisul Slovac

  Adapostind cea mai mare densitate de fluturi pe kilometru patrat din Slovacia, Parcul National Paradisul Slovac isi merita cu prisosinta numele. Paradisul Slovac este o regiune muntoasa cu altitudini cuprinse intre 800-1100 m in Parcul National Slovac.

 • Frumuseti naturale din Pakistan

  Frumuseti naturale din Pakistan

  Stim ca pe teritoriul Pakistanului a inflorit cu circa III milenii i. Hr. civilizatia Indusului, si tot de aici s-au raspandit mai tarziu triburile indo-europene. Cuvantul “Pakistan”, in limba Urdu inseamna “pamantul puritatii”, iar asta ar putea fi in legatura si cu tinuturile in care, din timpuri stravechi, natura a fost stapana.

 • Gradinile indragite ale Parisului

  Gradinile indragite ale Parisului

  Avand peste 2 milioane de locuitori si o suprafata de 86,9 km patrati, Parisul este un oras aglomerat, mai ales in zonele cu rezonanta istorica.

 • Gradina Cismigiu, cum era odinioara

  Gradina Cismigiu, cum era odinioara

  Parcurgand Bulevardul Regina Elisabeta, din centrul Bucurestilor, pe langa Colegiul National Gheorghe Lazar in sus, indata se deschide pe partea stanga unul dintre cele mai fascinante spatii pubice din Capitala: Gradina Cismigiu.


Warning: fopen(cache/afa89f26137f3f0287667923f6b9787a) [function.fopen]: failed to open stream: No such file or directory in /var/www/html/lib/classes/loadcache.lib.php on line 139