Citeste articole din "Gradini celebre"

 • Gradina Mirabell din Salzburg

  Gradina Mirabell din Salzburg

  Renumita Gradina Mirabell din Salzburg a fost proiectata in 1715, de-a lungul axei nord-sud care uneste Cetatea Hohensalzburg si catedrala orasului, la cererea printului Franz Anton Harrach.

 • Gradina Bagh-e Eram din Shiraz, Iran

  Gradina Bagh-e Eram din Shiraz, Iran

  Gradina Bagh-e Eram se gaseste in orasul iranian Shiraz si a fost realizata in secolul al XIX-lea pe temelia uneia mai vechi de veritabilul arhitect Mohammad Hassan.

 • Gradina Yuyuan, Shanghai

  Gradina Yuyuan, Shanghai

  Gradina clasica Yuyuan se afla in centrul vechi al orasului Shanghai si este una dintre atractiile turistice reprezentative, fiind etichetata adesea ca o minune a arhitecurii in regiunea de sud a fluviului Yangtze.

 • Gradina Rikugien, Tokyo

  Gradina Rikugien, Tokyo

  Gradina Rikugien este unul dintre cele mai celebre si vizitate obiective din zona metropolitana a orasului Tokyo. Paradisul verde a luat nastere intre anii 1695 si 1702

 • Copacul-tunel Wawona

  Copacul-tunel Wawona

  Copacul-tunel Wawona a fost un arbore de sequoia urias din Parcul National Yosemite, California, cu o venerabila varsta estimata la 2300 ani si unul dintre cei mai mari si impozanti reprezentanti ai speciei sale.

 • The Garden of Cosmic Speculation, Scotia

  The Garden of Cosmic Speculation, Scotia

  Scotia este recunoscuta ca avand unele din gradinile cele mai splendide din lume. Scotienii stau foarte bine si la capitolul ingeniozitate in privinta gradinilor.

 • Gradina Mare de la Palatul Het Loo

  Gradina Mare de la Palatul Het Loo

  Gradina Mare de la Palatul Het Loo este o gradina construita in stil baroc, cu un decor bogat, realizat de William III de Orange si Mary II Stuart.

 • Gradina de vara din St. Petersburg

  Gradina de vara din St. Petersburg

  Gradina de vara din St. Petersburg a fost creata in anul 1704 din ordinul tarului Petru cel Mare care de altfel s-a implicat personal in planul acesteia.

 • Gradinile Bahai din Haifa

  Gradinile Bahai din Haifa

  O gradina cu adevarat spectaculoasa tinand cont de conditiile climatice oferite de Israel. Frumusetea, grandoarea si mai ales designul special inspirat de religie fac din gradina templului Bahai din Haifa una dintre cele mai vizitate gradini din lume.


Warning: fopen(cache/11643b572e7ba4554e8410ebab9faefd) [function.fopen]: failed to open stream: No such file or directory in /var/www/html/lib/classes/loadcache.lib.php on line 139