Citeste articole din "Plante de interior"

 • Gloxinia salbatica - in gradina sau apartament

  Gloxinia salbatica - in gradina sau apartament

  Nu se poate spune ca este pretentioasa, udarea fiind poate singura conditie ce necesita o atentie ridicata. Din momentul in care incep sa se formeze tijele florale, planta are nevoie de udari regulate.

 • Planta sticla

  Planta sticla

  Planta suculenta, perena, cu port de arbust, atrage atentia prin trunchiul sau umflat asemeni unei sticle/butelci, capatand din acest motiv si numeroase denumiri amuzante: Planta sticla, Planta butelca.

 • Plante de apartament - Lisianthus

  Plante de apartament - Lisianthus

  Flori delicate in buchete sau ghiveci. Lisianthus se cultiva atat pentru obtinerera de flori taiate, folosite in alcatuirea buchetelor, cat si in ghiveci ca planta de interior. Un lucru important ce trebuie mentionat inca de la inceput este acela ca planta ridica pretentii mari, cultivarea ei nefiind deloc facila.

 • Plante de interior - Episcia cupreata

  Plante de interior - Episcia cupreata

  Planta perena, cu port tarator sau drept, dar cu tulpini subtiri, incanta prin frunzisul persistent deosebit si prin florile mici, frumos colorate in forma de trompeta. Frunzele pufoase, prezinta o retea de striatii argintii de-a lungul nervurilor, fapt ce ii ofera plantei un aspect aparte, foarte decorativ, chiar si cand nu este inflorita.

 • Hoya kerrii - sau cand natura serbeaza Valentine's Day

  Hoya kerrii - sau cand natura serbeaza Valentine's Day

  Planta de interior prin excelenta, hoya kerrii este cultivata atat pentru florile ce apar sub forma de stelute mici cu aspect de ceara, cat si pentru frunzele persistente, coriacee, deosebit de decorative, ce au forma de inima.

 • Bryophyllum daigremontianum

  Bryophyllum daigremontianum

  Planta este foarte decorativa, atat prin frunze cat si prin florile tubulare, in nuante combinate de violet, lila si oranj, ce apar in varful unor tije suculente, sub forma de corole.

 • Fitonia - planta mozaic

  Fitonia - planta mozaic

  Apreciata pentru frunzisul decorativ, este deseori folosita in aranjamentele din terarii sau in diverse combinatii de plante pentru decorarea birourilor si locuintelor.

 • Plante de interior - Dipladenia sanderi

  Plante de interior - Dipladenia sanderi

  Poate inflori, incepand cu jumatatea lunii aprilie pana la sfarsitul lui septembrie. Florile sub forma de trompeta, pot imbraca, functie de varietatea de care apartin, diverse nuante de alb, roz sau rosu.


Warning: fopen(cache/c773dc1d42625bad2d597842c0bf1db6) [function.fopen]: failed to open stream: No such file or directory in /var/www/html/lib/classes/loadcache.lib.php on line 139