Citeste articole din "Plante de interior"

 • Plumbago sau floarea aducatoare de dragoste

  Plumbago sau floarea aducatoare de dragoste

  Lumina este factorul cheie in cultivarea si mai ales inflorirea acestei plante. Are nevoie de foarte multa lumina, chiar si vara o puteti tine in soare direct daca nu este prea puternic. Insuficienta luminii afecteaza negativ calitatea infloririi.

 • Violete de Persia

  Violete de Persia

  Sunt imediat indragite de cei ce iubesc plantele cu frunzis dens si flori mici si delicate. Sensibile la schimbarile bruste de temperatura si la uscaciunea aerului, iubesc lumina, fara insa a fi expuse in bataia directa a soarelui.

 • Alegeti - ficus, dracena sau croton

  Alegeti - ficus, dracena sau croton

  Un lucru de retinut este acela ca atunci cand cunoasteti locul de origine al unei plante pe care se intampla sa o detineti va este mai usor sa realizati ce fel de conditii necesita.

 • Palmieri- Trachycarpus fortunei - un palmier rezistent la frig

  Palmieri- Trachycarpus fortunei - un palmier rezistent la frig

  Iarna rezista pana la minus 10 grade. Are nevoie de protectie contra vantului puternic, care-i poate rupe din frunze. Daca este vorba de un exemplar tanar, abia plantat, exista riscul ca vantul si chiar curentii puternici sa-l dezradacineze. Daca este bine protejat poate tolera si temperaturi ceva mai joase.

 • Un cactus ondulat pentru colectia de cactusi

  Un cactus ondulat pentru colectia de cactusi

  Iubeste lumina intensa si adora in fiecare dimineata cel putin 4 - 5 ore de soare. Pe timpul iernii nu-l feriti de lumina, asezati-l chiar langa o fereastra cu soare, caci are mare nevoie de acesta.

 • Plante cataratoare - Cissus rhombifolia

  Plante cataratoare - Cissus rhombifolia

  O planta cataratoare, potrivita pentru ghivece suspendate, Cissus rhombifolia este cultivata cu succes ca planta de apartament, decorand in mod reusit balcoane, terase si interioare.

 • Guzmania - frunzis exotic elegant si culoare pe masura

  Guzmania - frunzis exotic elegant si culoare pe masura

  Planta perena, interesanta prin aspectul frunzelor lungi de 40-60 cm, lanceolate, cu varf ascutit si margini taioase. Florile sunt nesemnificative ca marime si aspect, insa bracteele ce le inconjoara capteaza atentia prin dispunerea si coloritul spectaculos.

 • Aeschynantus radicans - o planta excentrica

  Aeschynantus radicans - o planta excentrica

  Planta perena, cu aspect de liana, cultivata adesea in ghivece suspendate, datorita portului pendent pe care-l afiseaza. Considerata o excentrica frumoasa cu flori rosii delicate si frunzis atragator ce poate ajunge la maturitate la 40-50 cm lungime.


Warning: fopen(cache/5dc004ad232c85df626bc3104854ae53) [function.fopen]: failed to open stream: No such file or directory in /var/www/html/lib/classes/loadcache.lib.php on line 139