Citeste articole din "Plante de interior"

 • Flori in ghiveci - liliacul japonez

  Flori in ghiveci - liliacul japonez

  Perioada de inflorire se desfasoara pe parcursul lunilor aprilie si mai, dupa care incep sa se formeze fructele sub forma de bace mici, de culoare rosie. Acestea persista pe ramuri din septembrie pana in primavara, oferind plantei pe toata perioada rece un aspect decorativ deosebit.

 • Spathiphyllum, planta tropicala de interior

  Spathiphyllum, planta tropicala de interior

  Planta extrem de populara printre iubitorii de specii cu flori, Spathiphyllum, imprumuta intotdeauna din eleganta florilor si frunzisului sau oricarui spatiu in care este asezata.

 • Plantele si excesul de apa

  Plantele si excesul de apa

  Ce se intampla daca plantele sunt udate prea mult ? In unele situatii lupta impotriva excesului de apa, incercand sa-l elimine. Pe perioade scurte excesul de apa nu are efecte nedorite, dar fenomenul trebuie controlat si pe cat posibil excesul eliminat.

 • Ingrijirea plantelor de apartament

  Ingrijirea plantelor de apartament

  Cu o ingrijire atenta vom reusi sa ne bucuram de plante. Daca in privinta bolilor provocate de insecte, bacterii sau alte organisme este nevoie de diverse tratamente chimice si plasarea plantelor afectate intr-o carantina severa, trebuie sa stim ca sunt si situatii in care plantele sufera datorita unor probleme fiziologice.

 • Plante exotice. Kedrostis Africana.

  Plante exotice. Kedrostis Africana.

  Kedrostis africana este una din cele aproximativ 25 de specii de Kedrostis, majoritatea originare de pe continentul african. O planta cataratoare, ruda a cunoscutilor dovlecei, care se ajuta adesea de ramurile lungi flexibile si de carcei pentru a se sprijini de suporturile de crestere.

 • Orhidee. Zygopetalum.

  Orhidee. Zygopetalum.

  Rezista la perioade scurte de temperaturi scazute, dar temperatura minima recomandata este de cel putin 12 grade Celsius. Se cultiva in ghivece inalte si au nevoie de multa lumina, fara a fi asezate direct in bataia soarelui.

 • Frunze pestrite printre plante de apartament

  Frunze pestrite printre plante de apartament

  Tot mai des intalnita intre plantele de interior decorative prin frunzis, Hypoestes phyllostachya cucereste prin aspectul deosebit al frunzelor sale pestrite, ce ajung si la nuante de rosu-purpuriu.

 • Decor interior. Flori in ghiveci.

  Decor interior. Flori in ghiveci.

  Nu e usor sa alegi din multimea de varietati si exemplare incarcate de flori, in diverse forme si culori. Cele mai atractive si cu siguranta mai cautate sunt plantele de interior cu flori parfumate.

 • Callistemon citrinus - flori rosii deosebite

  Callistemon citrinus - flori rosii deosebite

  O planta extrem de interesanta ce atrage prin inflorescentele sale rosii cu aspect pufos. Are nevoie de o buna aerisire, altfel se poate umple de acarieni. Pentru a-i asigura inflorirea din sezonul urmator trebuie sa-i respectati repausul din timpul iernii, cand va avea nevoie de lumina si temperaturi reduse.


Warning: fopen(cache/01623a7f99194b7766cedae1dc6997bc) [function.fopen]: failed to open stream: No such file or directory in /var/www/html/lib/classes/loadcache.lib.php on line 139