Citeste articole din "Plante de interior"

 • Scutellaria costaricana. Mirajul florilor exotice.

  Scutellaria costaricana. Mirajul florilor exotice.

  In America Centrala in gradina, la noi planta de interior. Rezista la temperaturile ridicate din vara cu conditia sa se afle intr-un spatiu usor umbrit si sa dispuna de umiditate atmosferica suficienta.

 • Petunii in apartamente ?

  Petunii in apartamente ?

  Planta Ruellia makoyana a luat numele botanistului francez Jean de la Ruelle, fiind intalnite in special denumirile comune: floarea maimutei, petunia mexicana sau petunia salbatica.

 • Thevetia peruviana - un alt fel de leandru

  Thevetia peruviana - un alt fel de leandru

  Ruda apropiata a cunoscutului leandru (Nerium oleander), Thevetia peruviana, se dezvolta bine cu o ingrijire similara, lipsita de pretentii. Este recomandata asezarea plantei intr-un spatiu cu lumina intensa si protejarea ei de razele directe ale soarelui de vara.

 • Plante de apartament - Vriesea splendens

  Plante de apartament - Vriesea splendens

  Extrem de decorativa atat prin frunzis cat si prin flori, pretinde o ingrijire atenta si detaliata. Alaturi de umiditatea atmosferica ridicata, udarea reprezinta un factor cheie in ingrijirea acestei plante.

 • Veltheimia bracteata

  Veltheimia bracteata

  Planta din categoria bulboaselor, ce formeaza o rozeta larga de frunze verzi lucioase, mari, de cca 30-35 cm lungime, cu margini ondulate. Din mijlocul acestei rozete se inalta o tija florala de cca 40-50 cm

 • Planta liliac - un exotism bizar

  Planta liliac - un exotism bizar

  Planta perena erbacee cu port de tufa, considerata o raritate de un exotism aparte, este foarte putin cunoscuta in tara noastra. Cu frunze lungi de 40-50 cm, lanceolate, de un verde stralucitor, Tacca chantrierii socheaza, am putea spune, prin inflorescenta sa asemanatoare unor aripi de liliac din care pornesc cateva "mustati" lungi arcuite

 • Narcise sau crini si in apartament

  Narcise sau crini si in apartament

  Denumita si Narcisa peruviana sau Crinul paianjen, Hymenocallis ne incanta prin florile sale albe cu gat verzui, de o delicatete deosebita.

 • Fockea edulis - o nuca necomestibila dar foarte decorativa

  Fockea edulis - o nuca necomestibila dar foarte decorativa

  Recent aparuta si pe piata de plante de la noi din tara, Fockea edulis a fost imediat apreciata de iubitorii de cactusi si suculente, care au adaugat-o rapid la colectiile lor. Faptul ca se multumeste cu foarte putina atentie, precum si adaptarea ei rapida la conditiile de mediu din locuintele noastre, au facut din aceasta planta o alegere inspirata pentru posesorii ei.


Warning: fopen(cache/aaf3cd977ea51927b66d95bea8b62e90) [function.fopen]: failed to open stream: No such file or directory in /var/www/html/lib/classes/loadcache.lib.php on line 139