Citeste articole din "Plante de interior"

 • Anthurium

  Anthurium

  Anthurium cucereste prin florile sale deosebite, de forma unor spate carnoase, de culoare alba, rosie sau roz, de 10-15 cm diametru.

 • Spicul auriu - planta perena de interior

  Spicul auriu - planta perena de interior

  Pachystachys lutea este o planta perena cu crestere arbustiva si port vertical, foarte putin ramificat, ce incanta prin inflorescentele conice, sub forma de spic, cu bractee bine evidentiate, imbracate precum solzii, de culoare galben intens, care lasa la iveala mici floricele albe

 • Gloriosa superba - o liana cu flori exotice

  Gloriosa superba - o liana cu flori exotice

  Intrucat nu rezista afara, la gerurile din tara noastra, nu a putut fi aclimatizata ca planta de gradina, dar iubitorii acestei minunatii exotice se pot bucura de florile ei, cultivand-o ca planta de interior, scotand-o terase sau balcoane insorite, doar pe perioada calda.

 • Kohleria - clopotei rosii pufosi

  Kohleria - clopotei rosii pufosi

  Lumina reprezinta un factor cheie in cultivarea acestei minunate plante de interior. Pentru a va bucura de delicatele ei flori trebuie sa asezati ghiveciul intr-un loc bine luminat, cu cateva ore de soare pe zi.

 • Ficus benjamin

  Ficus benjamin

  Poate fi o planta vedeta care sa capteze atentia intr-o camera, atata vreme cat se afla intr-o pozitie bine iluminata si aerisita.

 • Primulele - flori gingase si colorate in case si gradini

  Primulele - flori gingase si colorate in case si gradini

  Necesita oarecare atentie si ingrijire, fiind cultivate deopotriva ca plante de gradina sau de interior. Mai des intalnite in florarii sunt Primula officinalis, P. vulgaris, P. obconica si P. malacoides, extrem de florifere si in culori variate si intense.

 • Violete inflorite

  Violete inflorite

  Ne aducem aminte de ghivecele mari si grele de ceramica rosie, de pe pervazul ferestrelor, din casa bunicilor, ce se umpleau de flori mici roz, mov sau albastre, indiferent de anotimp si de vremea de afara.


Warning: fopen(cache/9b654dd36e61b10b13e2a3dea9014130) [function.fopen]: failed to open stream: No such file or directory in /var/www/html/lib/classes/loadcache.lib.php on line 139